להבדיל מפנקייק, הכנת קרפים נראית לרבים כמו מלאכה מסובכת ולא בצדק. המתכון הבא יאפשר לכם ליהנות מקרפים מדהימים וטעימים בקלות, באמצעות בלילה פשוטה להכנה. את הטעמים המפנקים תוכלו לשאוב מתוספות בדמות אגסים מקורמלים וגבינת מסקרפונה, אך ניתן גם להשתמש בכל תוספת אחרת לבחירתכם.
מקור תמונה:
purewow
רכיבים לקרפים:
חמאה - 4 כפות + כפית אחת עבור הטיגון
אופן הכנת הקרפים:
-
בקערה גדולה, מקציפים את החלב עם מים, ביצים, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד לשילוב הרכיבים. אם התערובת נראית גבשושית, מסננים אותה כדי להיפטר מהגושים. בשלב הזה תוכלו לאחסן את הבלילה בקירור עד יומיים, אם תהיו מעוניינים להכין את הקרפים מאוחר יותר.
-
מחממים במחבת בינונית כפית של חמאה מומסת על חום בינוני גבוה. כאשר המחבת חמה, יוצקים פנימה בתנועה סיבובית את הבלילה, כך שתכסה את כל בסיס המחבת באופן שווה.
-
מטגנים את הקרפ עד להזהבה, בין 2 ל-3 דקות. באמצעות מרית, משחררים את קצוות הקרפ ואז מנערים את המחבת קדימה ואחורה כדי לשחרר גם את שאר חלקיו מבסיס המחבת.
-
הופכים את הקרפ ומטגנים עד דקה על הצד השני. מעבירים את הקרפ לצלחת שמכוסה בנייר אפייה, וממשיכים לבצע את שלבים 2-4 עד לסיום הבלילה.
אופן הכנת המילוי גבינה:
-
כעת מכינים את המילוי: בקערה קטנה מקציפים את גבינת המסקרפונה עם שמנת וסוכר, ומניחים בצד.
-
מחממים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות האגס, סוכר חום וקינמון. מערבבים מפעם לפעם עד שהאגסים זהובים ורכים, בין 4 ל-5 דקות.
-
ממלאים את הקרפים: מניחים 2 כפות מסקרפונה, 3 כפות תערובת אגס וכף ריבת אוכמניות במרכז כל קרפ, ולאחר מכן מקפלים את הקרפ לרבע ומניחים על הצלחת. מעטרים מלמעלה עם מעט דבש ומגישים.
מקור: דפנה.ג