הצרפתים יודעים בדיוק מה לעשות עם הלחם שנשאר מאתמול. הפרנץ' טוסט ("לחם אבוד") שלהם הוא מעדן הבוקר המושלם - הלחם של אתמול הופך לארוחה של היום!
ציפוי הפרוסות באבקת הסוכר גורם לכך שבאכילה הן נדבקות לשיניים (לא לדאוג, זה מיד משתחרר), כי מה זה אוכל של ילדים ומה הם זיכרונות הילדות אם לא אוכל שנדבק לשיניים...
אופן הכנת הלחם אבוד:
-
במיקסר, במהירות גבוהה, מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת מלבינה.
-
יוצקים לתערובת, תוך כדי הקצפה, את החלב והשמנת המתוקה יחד עם תוכנו של מקל הווניל (חוצים את המקל לאורכו ובעזרת סכין קטנה "אוספים" את הגרגרים הזעירים שבתוכו).
-
מטביעים את הפרוסות בתוך תערובת הביצים ל-5-6 דקות. מוציאים ומנגבים קלות ביד.
-
טובלים את הפרוסות באבקת הסוכר ומצפים מכל הצדדים (כמו שמצפים שניצלים בפירורים).
-
מחממים מחבת כבדה, ממיסים בה את החמאה ומטגנים את הפרוסות משתי צידיהן עד שהן מזהיבות.
-
מניחים על צלחת הגשה עם כף של שמנת חמוצה וריבה ביתית אהובה.