header

מתכון לקצ'פה - פנקייק תירס וונצואלי

בוונצואלה הרחוקה שבדרום אמריקה, נוהגים לאכול קצ'פה – מעין פנקייק תירס חמים וטעים – לארוחת בוקר, ואתם תוכלו להכין אותו בקלות בעזרת המתכון הזה, גם לארוחת ערב שגרתית, כמנה לסעודה עם אורחים או בכל זמן אחר שתחפצו בו. פנקייק התירס הנפלא הזה פשוט להכנה ומביא את טעמי דרום אמריקה ישירות למטבחכם!

 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לקצ'פה - פנקייק תירס וונצואלי מקור תמונה: The Spruce Eats
רכיבים לקצ'פה:
גרגירי תירס - 3 כוסות (טריים או קפואים)
שמנת - 1 כף
מלח - 1 כפית
חמאה - 2 כפות (מומסת)
קורנפלור - ¼ כוס (לעיבוי ומיצוק, לא חובה)
חמאה - לפי הטעם (כתוספת)
גבינת שמנת - לפי הטעם (כתוספת)
אופן הכנת הקצ'פה:
  1. הניחו את גרגירי התירס, המלח, החמאה המומסת והקורנפלור (אם אתם משתמשים בו) במעבד מזון או בלנדר, וערבבו יחד עד שהתערובת הופכת לחלקה וסמיכה.
  2. שמנו קלות מחבת וחממו אותה על להבה גבוהה-בינונית.
  3. בעזרת כף או באמצעות ידכם, קחו כ- ¼ עד ⅓ מן התערובת והניחו במחבת המחוממת. בעזרת מרית עצבו את התערובת שבמחבת לצורת פנקייק עגול.
  4. בשלו את הפנקייק עד שהוא מתחיל לבעבע והמרית יכולה להחליק בקלות תחתיו.
  5. הפכו את הפנקייק ובשלו מספר דקות על הצד ההפוך. הנמיכו את עוצמת הלהבה ושמרו על טמפרטורת בישול נמוכה, אחרת החלק החיצוני של הפנקייק יישרף לכם לפני שחלקו הפנימי יתבשל באופן מלא.
  6. מרחו חמאה או גבינת שמנת על כל אחד מן הפנקייקים, קפלו באמצע והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.