אם יש שתי עוגות שנחשבות לאהובות, נפוצות ולקלאסיות ביותר בכל הזמנים, אלו הן פאי תפוחים ועוגת גבינה. אך אם עד היום התרגלתם לאכול את שני הקינוחים האהובים האלו בנפרד, היום יש לנו בשורה עבורכם – אפשר לאחד אותם לכדי עוגת גבינה שהיא פאי תפוחים אחד! נסו את המתכון הנהדר הבא ותראו כמה זה קל וטעים.
אופן הכנת העוגת גבינה:
-
חממו תנור מראש ל-150 מעלות.
-
קחו חתיכה אחת גדולה של הבצק הפריך והניחו אותה בתבנית אפייה עגולה. הצמידו את קצוות הבצק לתבנית עד שהם ידבקו אליה.
-
בקערה בינונית, טרפו יחד את גבינת השמנת, הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל ואגוז המוסקט עד לקבלת תערובת חלקה. הוסיפו את הביצים, אחת אחרי השנייה, וערבבו היטב אחרי כל ביצה עד שהיא נטמעת בתערובת.
-
שפכו את התערובת לתוך התבנית, הכניסו לתנור ואפו כשעה ורבע.
-
בסיום האפייה כבו את התנור ותנו לעוגת הגבינה לנוח בתוכו למשך כשעה מבלי לפתוח את דלת התנור כלל. לאחר מכן הוציאו את התבנית מן התנור והפעילו אותו מראש על חום של 220 מעלות.
אופן הכנת השכבת פאי תפוחים:
-
הכניסו לתוך סיר את התפוחים, הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט, הקורנפלור והמים וחממו על להבה בינונית-נמוכה. ערבבו את תכולת הסיר מדי פעם לפעם, עד שהתפוחים מתרככים (כ-10 דקות), הורידו מהאש ותנו לתערובת להתקרר.
-
שפכו את תערובת התפוחים על גבי עוגת הגבינה שבתבנית.
-
חתכו את חתיכת הבצק הפריך הנוסף לרצועות דקות (בעובי 6 מ"מ) ושוות בגודלן, וצרו בעזרתן צורת רשת מעל לפאי. הברישו הרצועות עם ביצה.
-
חממו את הפאי למשך 25 דקות נוספות, עד להזהבה. קררו והגישו. בתיאבון!