header

מתכון לסלמון טריאקי

מעטים האנשים שלא אוהבים לאכול נתח סלמון טרי וטעים, בין אם אפוי ובין אם מבושל. כעת אתם תוכלו להכיר דרך בישול ותיבול למרכיב הנפלא והבריא הזה שככל הנראה לא הכרתם – סלמון ברוטב טריאקי ביתי. את המתכון המעולה הזה יצר השף המפורסם גורדון רמזי, ועכשיו גם אתם תוכלו להכין אותו בביתכם ללא כל בעיות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלמון טריאקי מקור תמונה: gordonramsay
רכיבים לסלמון טריאקי:
ג'ינג'ר - 1 חתיכה בעובי 2 ס"מ (מקולפת ופרוסה דק)
שיני שום - 2 (קלופות ופרוסות דק)
רוטב סויה - 3 כפות
סירופ מייפל - 2 כפות
מירין - 1 כף (יין אורז)
שמן זית - 1 כף
סלמון - 4 חתיכות (במשקל כולל של כ-500 גרם)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלמון טריאקי:
  1. ערבבו בקערה גדולה ג'ינג'ר, שום, סויה, מייפל, מירין ושמן זית.
  2. הניחו את חתיכות הסלמון בצלחת, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם וצקו את התערובת שהכנתם בסעיף הקודם מעל לכל חתיכה.
  3. כסו כל חתיכת סלמון בניילון נצמד והניחו במקרר למשך שעתיים.
  4. חממו מחבת מעל לאש בינונית וצקו לתוכה מעט שמן לטיגון.
  5. כאשר השמן חם דיו, הניחו את חתיכות הסלמון כאשר הצד של העור כלפי מטה ובשלו במשך כ-2 דקות.
  6. צקו למחבת בזהירות את יתרת המרינדה שנותרה ובשלו למשך כדקה נוספת.
  7. הפכו את חתיכות הסלמון על צדן השני ובשלו במשך 3-4 דקות כך שהן יהיו מכוסות היטב בכל הרוטב שבמחבת – אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים חמים.
  8. הגישו את חתיכות הסלמון בצלחות נפרדות וצקו מעל כל אחת מהן מעט מהנוזלים שנשארו במחבת – מומלץ להגיש לצד ירקות מוקפצים ואטריות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.