ילדים אוהבים ממתקי ג'לי בזכות צבעיהם וטעמיהם השונים והרבים. עם זאת, החשש הגדול של ההורים הוא חוסר הידיעה בנוגע לאי אילו החומרים שבממתק הכה אהוב בקרב ילדים רבים. לכן, כדי שתוכלו לדעת גם אתם ממה מורכב הממתק הממכר של ילדיכם, אתם מוזמנים לנסות ולהכין את רולדת הג'לי ומרשמלו הבאה שתגרום לכם להתאהב בה, לאכול ממנה בהנאה ולהרגיש שוב כמו ילדים קטנים.
מקור תמונה:
musely
אופן הכנת הרולדה:
-
תחילה שמנו תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, כולל הצדדים.
-
הכניסו את אבקת הג'לי לקערה המותאמת למיקרוגל יחד עם המים, הכניסו למיקרוגל והפעילו למשך כ-60 שניות. הוציאו וערבבו היטב עד שהאבקה נבלעת ומתמוססת.
-
צקו את הג'לי על התבנית, שטחו וישרו בשכבה אחידה. הכניסו למקרר עד שיתמצק.
-
בינתיים הכינו את שכבת המרשמלו: העבירו את המרשמלו הלבנים אל קערה עמידה לחום והכניסו אותה למיקרוגל למשך 20-40 שניות בפולסים, על מנת שהם לא ישרפו, וערבבו מדי פעם עד להמסתם המלאה.
-
לאחר שהמרשמלו נמסו, הוציאו את התבנית עם הג'לי מהמקרר, צקו את המרשמלו שנמס בעדינות וישרו אותו על כל התבנית כך שיכסה את הג'לי.
-
הכניסו את התבנית אל המקרר למשך 45 דקות.
-
לאחר זמן ההמתנה, הוציאו את התבנית מהמקרר ושחררו בעדינות את שולי אחד מצדי הג'לי שבתבנית. כעת, החלו לגלגל את "דף" הג'לי אל עבר הקצה הנגדי עד ליצירת רולדה.
-
כעת, פזרו את הסוכר על משטח עבודה בשכבה דקה, ולאחר מכן הוציאו את הרולדה בעדינות מהתבנית וגלגלו אותה על הסוכר. פרסו והגישו.