אנשים רבים אוהבים מתכוני כרובית, היות שהיא כל כך מגוונת וסופגת לעצמה טעמים רבים. במתכון הבא הכרובית מקבלת רוטב נפלא שמורכב מטחינה גולמית ושלל תבלינים חזקים, והופכת לאחר צלייה מירק עדין לנשנוש או לתוספת הכי נחשקים ומלאי טעם בארוחה המשפחתית.
רכיבים לכרובית המתובלת והצלויה:
אופן הכנת הכרובית המתובלת והצלויה:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הסירו את קצה הגזע של הכרובית והניחו אותה על תבנית אפייה.
-
הכניסו ½ כוס טחינה גולמית לקערה, הוסיפו לתוכה את שמן הזית, הכורכום, הפפריקה המתוקה, אבקת השום, אבקת הצ'ילי, הכמון, המלח והשום וערבבו היטב במטרפה ליצירת רוטב.
-
מזגו את הרוטב על ראש הכרובית, והחדירו אותו לכל חלקי הירק באמצעות עיסוי קל בידיים.
-
הכניסו את הכרובית לתנור ואפו אותה ב-200 מעלות במשך שעה ורבע.
-
יש לכסות את הכרובית בנייר כסף לאחר חצי מזמן האפייה ועד לסיומה.
-
הגישו את הכרובית למרכז השולחן כשהיא חמה ועסיסית.