header

מתכון לקדירת בטטה מתוקה

בטטה משמשת להכנה של תבשילים רבים הכוללים בשר ורכיבים אחרים, אך היא יכולה לשמש גם להכנה של מגוון קינוחים מפתיעים הודות לטעמה המתקתק. במתכון הבא תלמדו להכין קינוח מנצח של קדירת בטטה עשירה בתוספת של פקאן פריך שיהפוך אותה לאחד הקינוחים האהובים עליהם. 

זמן הכנה: חסר
רמת קושי: קל
מתכון לקדירת בטטה מתוקה מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים לקדירת בטטה וקינמון:
בטטה - 1 ק"ג (קלופה וחתוכה לקוביות בעובי 2 ס"מ)
סוכר חום - ¾ כוס
חמאה - 50 גרם (מרוככת)
תמצית וניל - ½ כפית
קינמון - 1 כפית
אגוזי פקאן - ½ כוס (קצוצים)
מרשמלו קטנים - 2 כוסות (או מרשמלו גדולים, חתוכים גס)
מלח - ½1 כפיות
תרסיס שמן - לריסוס תבנית
אופן הכנת הקדירת בטטה וקינמון:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות ורססו תבנית של 27*18 ס"מ בתרסיס שמן.
  2. הכניסו את קוביות הבטטה לסיר גדול וכסו אותן במים קרים. הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 15 דקות, או עד שהבטטות יתרככו. הורידו את הסיר מהלהבה וסננו את הבטטות מנוזלים.
  4. הכניסו את הבטטות לקערה גדולה והוסיפו להם סוכר, חמאה, תמצית וניל, מלח וקינמון. ערבבו היטב.
  5. העבירו את תערובת הבטטות אל התבנית המשומנת, פזרו מעליה את הפקאן ואז את המרשמלו. הכניסו לתנור למשך 25 דקות, או עד שהמרשמלו יזהיב והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: בטטה , קינוח , פקאן , קדירה , מתכון פשוט
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.