החורף מהווה הזדמנות מצוינת לנסות מתכונים עשירים בטעמים וברכיבים שעוזרים לנו לשמור על תחושת שובע וגם מחממים את גופנו. המתכון הבא לקדירת בקר וגריסי פנינה הוא הפתרון המושלם שעונה על הצרכים הללו, ועם התוצר הטעים שתכינו בעזרתו תוכלו להתפנק מתחת לשמיכה וליהנות ממנה עשירה, משביעה ומלאת טעמים.
רכיבים לקדירת בקר וגריסי פנינה:
אופן הכנת הקדירת בקר וגריסי פנינה:
-
חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית גבוהה. הכניסו את קוביות הבקר לסיר וטגנו עד שהוא ישחים מכל צידיו.
-
הוציאו את קוביות הבשר מהסיר לקערה והניחו בצד.
-
הנמיכו את הלהבה לבינונית והוסיפו לסיר בצל, גזר, סלרי ופטריות. טגנו במשך 5 דקות עד שהירקות יתחילו להתרכך. הוסיפו מעט מים אם הנוזלים יתיישבו לפני שהירקות יתרככו.
-
החזירו את הבשר לסיר והוסיפו מעליו ציר בקר, תבלינים ומלח ופלפל לפי הטעם. כסו ובשלו במשך 45 דקות.
-
הוסיפו לסיר את גריסי הפנינה, כסו ובשלו במשך 40 דקות נוספות או עד שהבשר וגריסי הפנינה יתרככו. הוסיפו את כרוב הקייל ובשלו במשך 5 דקות נוספות. הגישו חם.