header

מתכון לקדירת בקר וגריסי פנינה

החורף מהווה הזדמנות מצוינת לנסות מתכונים עשירים בטעמים וברכיבים שעוזרים לנו לשמור על תחושת שובע וגם מחממים את גופנו. המתכון הבא לקדירת בקר וגריסי פנינה הוא הפתרון המושלם שעונה על הצרכים הללו, ועם התוצר הטעים שתכינו בעזרתו תוכלו להתפנק מתחת לשמיכה וליהנות ממנה עשירה, משביעה ומלאת טעמים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקדירת בקר וגריסי פנינה מקור תמונה: goodhousekeeping.co.uk
רכיבים לקדירת בקר וגריסי פנינה:
שמן זית - 1 כף
בשר בקר - 400 גרם (מספר 10, חתוך לקוביות)
בצל - 1 (קצוץ גס)
גזרים - 2 (חתוכים גס)
גבעולי סלרי - 2 (קצוצים גס)
פטריות - 250 גרם (שמפיניון או פורטבלו, קצוצות גס)
ציר בקר - 5 כוסות (ניתן להכין ממיהול של 5 כפיות אבקת מרק בקר ב-5 כוסות מים)
גריסי פנינה - 100 גרם
קייל - 75 גרם (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
אופן הכנת הקדירת בקר וגריסי פנינה:
  1. חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית גבוהה. הכניסו את קוביות הבקר לסיר וטגנו עד שהוא ישחים מכל צידיו.
  2. הוציאו את קוביות הבשר מהסיר לקערה והניחו בצד.
  3. הנמיכו את הלהבה לבינונית והוסיפו לסיר בצל, גזר, סלרי ופטריות. טגנו במשך 5 דקות עד שהירקות יתחילו להתרכך. הוסיפו מעט מים אם הנוזלים יתיישבו לפני שהירקות יתרככו.
  4. החזירו את הבשר לסיר והוסיפו מעליו ציר בקר, תבלינים ומלח ופלפל לפי הטעם. כסו ובשלו במשך 45 דקות.
  5. הוסיפו לסיר את גריסי הפנינה, כסו ובשלו במשך 40 דקות נוספות או עד שהבשר וגריסי הפנינה יתרככו. הוסיפו את כרוב הקייל ובשלו במשך 5 דקות נוספות. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.