חטיפי בריאות ואנרגיה רבים שנמכרים בחנויות מכילים כמויות גבוהות של סוכר שגורמים לעלייה במשקל, ושאנשים רבים לא מודעים להן. כדי שתוכלו לדעת בדיוק מה נכנס לחטיף שאתם אוהבים, מומלץ לכם לנסות את המתכון המיוחד והעשיר הבא למלבנים מגרנולה שהם דלי סוכר מחד ומלאי טעם מנגד.
אופן הכנת החטיפי גרנולה:
-
רפדו תבנית ריבועית בגודל 20*20 בנייר אפייה.
-
בסיר קטן ערבבו יחד חמאה, סוכר חום ודבש והניחו על להבה בינונית עד להמסה ואיחוד של כל הרכיבים. הביאו את התערובת לרתיחה. הנמיכו את הלהבה לנמוכה והמשיכו לבשל במשך 2 דקות נוספות.
-
בקערה גדולה ערבבו יחד את הגרנולה ופצפוצי האורז ומזגו עליהם את התערובת הנוזלית. ערבבו היטב, צננו קלות והוסיפו בוטנים, דובדבנים יבשים ושוקולד, ערבבו, צקו על התבנית ופזרו באופן אחיד.
-
הכניסו את התבנית למקרר למשך 30 דקות, הוציאו, חתכו למלבנים והגישו.