header

מתכון לחלה מתוקה

החלה - המאפה המושלם לערב שבת! בזמן שהיא נאפית בתנור, הבית מתמלא בניחוחות שיגרמו לכם להיות חסרי סבלנות, ובעיקר רעבים! כיף לנגב איתה את רוטב הדגים, לטבול אותה בשקשוקה חמה, לאכול עם ביצה מקושקשת, או אפילו סתם לבצוע ולזלול. מהיום, תוכלו להכין את התענוג המוכר והאהוב הזה במטבח שלכם בעצמכם!

המתכון הבא מתאים לשתי חלות בינוניות או לאחת גדולה ובשרנית. אפשר לקלוע עם 2 רצועות בצק, עם 4, לגלגל לחלה עגולה ומיוחדת, להכין לחמניות, או להשאיר את הבצק שלם ומאורך כמו החלה הפשוטה. אני בחרתי בשיטה הקלה של קליעת צמה משלוש רצועות בצק. אם תעקבו היטב אחר ההוראות תקבלו חלות ריחניות, רכות וטעימות שיהיה לכם קשה מאוד להשאיר שלמות עד הארוחה.

מתכון לחלה מתוקה: מצרכים לחלה

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חלה מתוקה

התפחה: מומלץ להתפיח את הבצק פעמיים - פעם אחת אחרי שיוצרים אותו, ובפעם השנייה לאחר יצירת הצורה עצמה. אם תדלגו על שלב זה יתקבלו חלות דחוסות. ההתפחה צריכה להיות במקום מוצל ובטמפרטורת החדר.

להפיכת המתכון לפחות מתוק: הפחיתו את כמות כפות הסוכר לכפית אחת.

שדרוג: ניתן להוסיף צימוקים לבצק, או זיתים קצוצים.

הברשה בביצה: פעולת ההברשה בביצה מעניקה לחלות גוון שחום ויפהפה, כמובן שאפשר לדלג על שלב זה ולהבריש בשמן זית. הביצה גם מסייעת בהידבקות השומשום לבצק.

לפיזור מעל: אפשר לפזר שומשום, פרג, תערובת גרעינים.

צינון וקירור: מומלץ להעביר את החלות לרשת צינון, כך לא תיווצר לחות בתחתית החלות שתגרום להן להיות רטובות.

סבלנות: מומלץ להמתין (למרות שזה קשה) כמה דקות שיתקררו, חיתוך או בציעה כשהן חמות עלולות להרוס אותן ותרגישו שאתם לועסים בצק. 

הפיכת המתכון לבריא יותר: החליפו את הקמח בקמח כוסמין, והוסיפו מים לפי הצורך.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 2
רמת קושי: קל
מתכון לחלה מתוקה
רכיבים לחלה:
קמח - 1 ק"ג (מנופה)
שמרים יבשים - 2 כפות
שמן זית - ¾ כוס (או קנולה)
מים - 2 כוסות (פושרים)
סוכר - 6 כפות
מלח - כף
רכיבים לציפוי:
ביצה - 1 (טרופה)
שומשום - חופן (או פרג )
מים - כפית
סוכר - קורט
אופן הכנת החלה:
  1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר ומים, ומערבבים קלות. מניחים לבלילה במשך כמה דקות לתסוס ולהתחיל לעבוד.
  2. מוסיפים את הקמח ולשים במהירות נמוכה כ-2-3 דקות.
  3. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי לישה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך וחלק. preperation
  4. מקמחים משטח עבודה, לשים את הבצק ויוצרים ממנו כדור. preperation
  5. מניחים את עיגול הבצק בקערה משומנת להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר, מכסים עם מגבת או ניילון נצמד.
  6. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח מקומח. מחלקים את הבצק לשישה עיגולים כמה שיותר שווים בגודלם. preperation
  7. מכל כדור יוצרים צורת נקניק מאורך, משמנים כל רצועת בצק במעט שמן. preperation
  8. קולעים צמה מכל שלוש רצועות. מעבירים את החלק מהימני לאמצע, את השמאלי לאמצע, וכך הלאה עד סיום הבצק. מסתירים את הקצה שנוצר מתחת לבצק. preperation
  9. מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומניחים את החלות להתפחה נוספת מכוסות במגבת כשעה עד שעה וחצי. preperation
אופן הכנת הציפוי:
  1. לאחר ההתפחה השנייה, טורפים ביצה, מוסיפים כפית מים וקורט מלח, מערבבים ומברישים את החלות.
  2. מפזרים שומשום ומעט סוכר. preperation
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30 דקות, עד להזהבה. preperation
  4. מנסים להתאפק עד לארוחה - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
להוספת מתיקות וטעם מיוחד הוסיפו כפית סילאן או דבש לתערובת הביצה מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.