החלה - המאפה המושלם לערב שבת! בזמן שהיא נאפית בתנור, הבית מתמלא בניחוחות שיגרמו לכם להיות חסרי סבלנות, ובעיקר רעבים! כיף לנגב איתה את רוטב הדגים, לטבול אותה בשקשוקה חמה, לאכול עם ביצה מקושקשת, או אפילו סתם לבצוע ולזלול. מהיום, תוכלו להכין את התענוג המוכר והאהוב הזה במטבח שלכם בעצמכם!
המתכון הבא מתאים לשתי חלות בינוניות או לאחת גדולה ובשרנית. אפשר לקלוע עם 2 רצועות בצק, עם 4, לגלגל לחלה עגולה ומיוחדת, להכין לחמניות, או להשאיר את הבצק שלם ומאורך כמו החלה הפשוטה. אני בחרתי בשיטה הקלה של קליעת צמה משלוש רצועות בצק. אם תעקבו היטב אחר ההוראות תקבלו חלות ריחניות, רכות וטעימות שיהיה לכם קשה מאוד להשאיר שלמות עד הארוחה.
התפחה: מומלץ להתפיח את הבצק פעמיים - פעם אחת אחרי שיוצרים אותו, ובפעם השנייה לאחר יצירת הצורה עצמה. אם תדלגו על שלב זה יתקבלו חלות דחוסות. ההתפחה צריכה להיות במקום מוצל ובטמפרטורת החדר.
להפיכת המתכון לפחות מתוק: הפחיתו את כמות כפות הסוכר לכפית אחת.
שדרוג: ניתן להוסיף צימוקים לבצק, או זיתים קצוצים.
הברשה בביצה: פעולת ההברשה בביצה מעניקה לחלות גוון שחום ויפהפה, כמובן שאפשר לדלג על שלב זה ולהבריש בשמן זית. הביצה גם מסייעת בהידבקות השומשום לבצק.
לפיזור מעל: אפשר לפזר שומשום, פרג, תערובת גרעינים.
צינון וקירור: מומלץ להעביר את החלות לרשת צינון, כך לא תיווצר לחות בתחתית החלות שתגרום להן להיות רטובות.
סבלנות: מומלץ להמתין (למרות שזה קשה) כמה דקות שיתקררו, חיתוך או בציעה כשהן חמות עלולות להרוס אותן ותרגישו שאתם לועסים בצק.
הפיכת המתכון לבריא יותר: החליפו את הקמח בקמח כוסמין, והוסיפו מים לפי הצורך.