תליית פיניאטה היא מסורת מקסיקנית עתיקה שמשמשת כמשחק באירועים, חגים וימי הולדת. הכנת הפיניאטה כרוכה במילוי מיכל חלול שעשוי עיסת ניירב במגוון ממתקים והפתעות. מבחוץ, הפיניאטה נראית כמו פסל רגיל, אך ברגע ששוברים אותה כל התכולה נשפכת החוצה ומפתיעה את האורחים... במתכון המדליק שלפניכם, תוכלו ללמוד כיצד להכין עוגיות פיניאטה צבעוניות, ממולאות בעדשי שוקולד טעימים...
רכיבים לזיגוג והדבקת העוגיות:
אופן הכנת העוגיות פיניאטה:
-
תחילה, מצאו קופסת פלסטיק בגודל הדומה לזו שבתמונה. רצוי שהקופסה תהיה צרה ומוארכת, כיוון שבהמשך היא תשמש כתבנית לבצק המיוחד.
-
ערבבו במיקסר חמאה וסוכר.
-
הוסיפו בהדרגה את הביצים ותמצית הוניל. הקציפו עד לקבלת תערובת אוורירית.
-
בקערה נוספת ערבבו קמח, אבקת אפיה ומלח.
-
הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת הביצים, ערבבו היטב והכניסו לקירור לשעה.
-
חלקו את הבצק למספר כדורים.
-
לושו כל כדור על מנת להגמיש את הבצק וטפטפו מעט צבע מאכל על כל כדור לפי מספר הצבעים שיש לכם עד לקבלת הגוון הרצוי.
-
רפדו את הקופסה בניילון נצמד. פצלו כל אחד מכדורי הבצק לשניים, מלבד השחור. הניחו את הבצק השחור בתחתית הקופסה ואז הדקו מעליו שכבה אחרי שכבה, כך שיתקבלו שתי שכבות מכל צבע.
-
כסו את הבצק בניילון הנצמד והכניסו להקפאה למשך 4 שעות, לפחות.
-
הוציאו את הקופסה מהמקפיא ושלפו את הניילון הנצמד. קלפו את הניילון הנצמד מהבצק.
-
כעת, פרסו את מלבן הבצק לפרוסות של כס"מ רוחב כל פרוסה.
-
הניחו את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואפו את העוגיות הצבעוניות ב-180° מעלות , במשך 12 דקות.
-
הכינו את השבלונה לידכם.
-
ברגע שהבצק יוצא מהתנור, הניחו את השבלונה על הבצק וחתכו את הצורות. נסו לעבוד במהירות כדי שהעוגיות לא יתפוררו או ישברו.
-
שימו לב: עליכם להכין גם שבלונת ביניים. המטרה שהיא תהיה בצורה של העוגיה אך קטנה יותר, כך שתוכל לשמש בתור השיכבה הפנימית שלה.
* כאן בהדגמה, נעשה שימוש בשבלונה של החמור. קצצו לשבלונה את האוזניים והרגליים והשתמשו בריבוע חתוך כדי לייצר שלושה חתכים בצורת מלבן צר.
-
הנה כאן ניתן לראות את 2 השכבות החיצוניות של העוגה ואת השכבה הפנימית.
תנו לעוגיות להתקרר על פני נייר האפיה, לפני שאתם ממשיכים לשלב הבא...
טיפ השף:
לתשומת ליבכם, בהדגמה נעשה שימוש בשבלונה מסורתית של חמור, אך ניתן להשתמש בכל שבלונה שיש לה שטח פנים גדול מספיק.
מקור: סימה ח.