ט"ו באב הוא יום רומנטי במיוחד וכולם חושבים איך להפתיע במתנה מיוחדת. השנה תוכלו להעניק מכל הלב יצירה טעימה ומושקעת מעשה ידיכם, כל שתצטרכו לעשות, הוא לעקוב אחר הוראותיו הקלים של מתכון עוגיות הלב הנהדרות האלו ותנו לאהבה לפרוח.
רכיבים למילוי פטל ואגסים:
אופן הכנת הבצק:
-
נפו יחד קמח, מלח וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו חמאה וערבבו עד לקבלת פירורים גסים.
-
צקו מי קרח על התערובת עד שהיא תתגבש.
-
הניחו את הבצק על ניילון נצמד, עטפו ושטחו לצורת דיסק.
-
שימרו במקרר עד להתקשות (כשעה לפחות).
אופן הכנת המילוי פטל ואגסים:
-
ערבבו בקערה קטנה אגסים במיץ לימון.
-
המיסו חמאה במחבת בינונית על אש בינונית, הוסיפו את האגסים ופזרו סוכר בהדרגה, עד שהאגסים מתחילים להתרכך (כ-5 דקות).
-
הוסיפו אגוז מוסקט והעבירו לקערה. הוסיפו פטל וערבבו.
-
הוציאו את הבצק מהמקרר וחלקו אותו לשניים. על משטח מקומח, רדדו כל חצי לעובי של 2 ס"מ ושמרו במקרר עד ליתקשות (כ-15 דקות).
-
חממו תנור ל-180° מעלות.
-
סננו את מילוי האגס והפטל במסננת.
-
בעזרת חותך עוגיות, צרו כ-20 לבבות והעבירו לתבנית אפיה משומנת.
-
מלאו 10 לבבות בכפית גדושה מהמילוי.
-
סגרו כל לב ממולא בלב ריק, ולחצו בעדינות כדי לאטום את הצדדים.
-
מרחו על צמרת הלב מעט ביצה טרופה ובזקו אבקת סוכר.
-
הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה כ-40 דקות.
מקור: שילת כוכבי