גם בקרב אנשים שלא אוהבים לאכול דגים, סלמון הוא היוצא מן הכלל הודות לטעמו העדין והייחודי. במתכון הלחם הממולא שלפניכם תקבלו את דג הסלמון בתוספת של אורז ולחם חם. מתכון למנה צבעונית, קלה להכנה, טעימה וחגיגית שתוכלו להגיש בכל אירוע או לארוחת ערב טעימה.
רכיבים לסלמון, האורז והרכבת המנה:
אופן הכנת הלחם:
-
בקערה גדולה, המיסו את השמרים במים החמימים, הוסיפו לתערובת את השמן והסוכר, והניחו בצד ל-5 דקות.
-
הוסיפו לקערת השמרים את הביצה, המלח והבצק וערבבו עד שיוצר בצק רך.
-
העבירו את הבצק למשטח מקומח היטב, ולושו עד לקבלת בצק גמיש, במשך כ-3-5 דקות.
-
הניחו את הכדור בצד ל-10 דקות (אין צורך בהתפחה).
אופן הכנת הסלמון, האורז והרכבת המנה:
-
בקערה בינונית, ערבבו את קוביות הסלמון עם מלח ופלפל והניחו בצד.
-
חממו 2 כפות שמן במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה.
-
הכניסו את האורז לקערה והוסיפו לו את הבצל המטוגן, השמיר ומעט מלח ופלפל.
-
רדדו את הבצק למלבן גדול וחצו אותו לשניים. הניחו חצי אחד מהבצק על תבנית האפייה ופזרו עליו את האורז תוך הקפדה על שוליים ללא מילוי.
-
הניחו מעל האורז את קוביות הסלמון המתובלות ומעל הכל את החצי השני של הבצק.
מקור תמונה:
petersfoodadventures
-
הדקו את השוליים היטב, מרחו מעל המנה ביצה טרופה והכניסו לתנור בטמפרטורה של 190°מעלות למשך 15-20 דקות, הוציאו, צננו מעט, חתכו והגישו.