המתכון שלפניכם מוכיח שאפשר להכין צ'יפס לא רק מתפוחי אדמה, אלא גם מחומוס, יותר נכון, מקמח חומוס. התוספת המפתיעה בוודאי תהפוך לאחת המנות האהובות ביותר בביתכם.
רכיבים לצ'יפס מקמח חומוס:
אופן הכנת הצ'יפס מקמח חומוס:
-
חממו בסיר את המים עם כפית מלח והביאו לרתיחה.
-
ערבבו את הכמון בקמח התירס, הוסיפו את התערובת למים וטרפו היטב עד אשר כל המים יספגו ולא ישארו גושים. הורידו את הסיר מהאש.
-
הניחו נייר שעווה בתבנית אפייה וצקו עליו את תערובת הקמח והמים. פזרו את התערובת באופן שווה והניחו בצד ל-30 דקות עד להתגבשות.
-
בזמן שאתם ממתינים להתגבשות התערובת, הכינו את המטבל.
-
אחרי שתערובת החומוס התקשתה, חתכו ממנה רצועות בגודל הרצוי באמצעות סכין
-
חממו את השמן בסיר טיגון וטגנו בו את הצ'יפס, כ-8 חתיכות בכל טיגון. כאשר הצ'יפס הופך לזהוב ופריך, הוציאו אותו ויבשו אותו על נייר סופג.
-
פזרו סומאק על הצ'יפס והגישו בתוספת המטבל.
אופן הכנת המטבל:
-
ערבבו היטב את כל המרכיבים ותקנו את התיבול במידת הצורך.
מקור: דניאלה ברק