זהו מתכון לקינוח מעניין במיוחד, שכן הפרוזן יוגורט עשוי מגבינת פטה יוונית, והגרניטה, שבדרך כלל מבוססת על קפה, מבוססת הפעם על השילוב המעניין של תפוזי דם ונענע טרייה.
אופן הכנת הפרוזן יוגורט:
-
ערבבו את הגבינה ו-150 גר' מהיוגורט בקערה, בעזרת מיקסר או בלנדר ידניים, עד להגעה למרקם חלק. ערבבו פנימה את שארית היוגורט, כסו והכניסו למקפיא ל-3 שעות, או עד לקפיאה.
-
רוקנו את תוכן התפוזים לקערה, גרדו את קליפת התפוז והוסיפו את הגרידה לקערה, יחד עם עלי הנענע. הפעילו את המערבל עד להשגת מרקם אחיד, סננו דרך מסננת צפופה ושמרו את המיץ.
-
העבירו את המיץ לתבנית רדודה והכניסו אותו למקפיא למשך 3 שעות. גרפו את המיץ עם מזלג מדי חצי שעה, בכל פעם שהשכבה העליונה קופאת, כדי ליצור מרקם דמוי ברד.
-
העבירו 2 כפות מהיוגורט הקפוא לקערית נאה, כסו בגרניטה וקשטו בעלי נענע או ענף רוזמרין.
מקור: נורית יובל