המטבל הססגוני הזה יפתיע אתכם בטעמו המיוחד. המרקם העדין וצבעו העז, ימשכו את תשומת לב הסועדים, אין אחד שלא יתסקרן ויתפתה לטעום ממנו.
אופן הכנת המטבל סלק:
-
חממו מראש תנור ל-180° מעלות.
-
הניחו את הסלקים בתבנית קטנה, הוסיפו כ-¼ כוס מים וכסו ברדיד אלומיניום. השאירו את הסלקים בתנור במשך כשעה, עד שיתרככו.
-
אחרי שהסלקים התקררו מעט, קלפו אותם וחיתכו לקוביות. העבירו את הסלקים למעבד מזון, יחד עם השום, פלפל הצ'ילי והיוגורט.
-
הפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים עד ליצירת תערובת.
-
הוסיפו את שמן הזית, סירופ המייפל והזעתר, והפעילו שוב את מעבד המזון עד ליצירת מטבל אחיד.
-
פזרו מעל את אגוזי הלוז, את גבינת העיזים והבצל הירוק.
-
מומלץ להגיש עם לחם כפרי.
מקור: יוספה בלום