ל"ג בעומר הוא חג שבו בדרך כלל אוכלים מנות בשריות, אבל לאחרונה למדתי את המתכון הבא ואני חייבת להגיד שהוא מנה נפלאה שגם חובבי הבשר לא יתנגדו לטעום ממנה. אפשר לאכול את המנה כפי שהיא ישר מהאש, או לרוקן את תוכנה לפיתה ולהוסיף קצת טחינה או חומוס על פי ההעדפה.
רכיבים לתערובת טופו וחציל:
אופן הכנת התערובת טופו וחציל:
-
הכניסו את קובית הטופו והחצילים יחד עם כל מרכיבי התערובת לשקית אטומה או כלי סגור.
-
ערבבו והכניסו למקרר למשך לפחות שעה.
-
בינתיים ניתן להכין את הסלט.
אופן הכנת הסלט:
-
ערבובו את כל המרכיבים והכניסו לכלי סגור.
-
הכינו 4 מרובעי רדיד אלומיניום שווים בגודלם ומקופלים קלות כלפי מעלה, הניחו במרכזם כמות שווה מתערובת הטופו והחצילים.
-
את חבילות רדיד האלומיניום הכניסו לתוך גחלי המדורה/המנגל למשך 10-15 דקות, עד שהחציל רך וניתן לחורר אותו בקלות עם קיסם.
-
הוסיפו מהסלט לתערובת הטופו והחצילים או איכלו אותם כפי שהם בפיתה או על צלחת.
מקור: רעות מזור