הגביניות המעולות האלה הן גיוון צבעוני ומקורי לקינוח של סוף הארוחה. הבצק קל להכנה ונוח לעבודה, ואם רוצים גם מתאים למילויים מלוחים.
למתכונים נוספים מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה".
מקור תמונה:
yafchuk1
רכיבים לבצק (כ-30 גביניות):
רכיבים למלית ריבה ויצירת הגביניות:
אופן הכנת הבצק (כ-30 גביניות):
-
ערבלו חמאה וגבינת שמנת במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו קמח וערבלו עד לקבלת כדור בצק.
-
העבירו למקרר לשעתיים לפחות.
אופן הכנת המלית גבינה:
-
ערבבו את חומרי מלית הגבינה (הריקוטה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל) עד לקבלת תערובת חלקה.
אופן הכנת המלית ריבה ויצירת הגביניות:
-
רדדו לריבוע בעובי ½ ס"מ את מחצית הבצק על שטח מקומח (העבירו את החצי השני למקרר עד שתסיימו את החלק הראשון).
-
חיתכו לריבועים בגודל 7X7, הניחו כפית ריבה במרכז הריבוע ומעל כפית תערובת הריקוטה.
-
קפלו את קצות הריבוע באלכסון וסיגרו בהידוק.
-
הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה והעבירו למקרר לשעה להתייצבות.
-
חממו תנור ל-180° מעלות
-
אפו 15-20 דקות עד שהעוגיות זהובות.
-
צננו היטב וזרו אבקת סוכר.
מקור תמונה:
yafchuk1
-
שימרו בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים. אפשר להקפיא ולחמם 5 דקות בתנור.
מקור: יפה ימין