שבלול הבורקס הזהוב והפריך מוצג לכן כאן בגרסה הקלאסית שלו, במילוי תרד וגבינה בולגרית, אותו תוכלו להכין בקלי קלות כאשר הוא מוסיף המון יופי לשולחן ואהוב על כולם, ילדים ומבוגרים.
למתכונים נוספים מהבלוג "חברות מבשלות".
מקור תמונה:
womenfriends
אופן הכנת הבורקס תרד:
-
סדרו בתבנית צורה של שבלול מירחו ביצה ופזרו שומשום ואפו בתנור שחומם מראש עד להזהבה.
-
חממו שמן זית במחבת וטגנו את הבצל.
-
קצצו בינתיים את עלי התרד והוסיפו לבצל, אדו כמה דקות עד שהתרד מתאדה.
-
הסירו מהגז וקררו. סיחטו את התרד מנוזלים מיותרים, הוסיפו גבינה בולגרית מגורדת ופלפל וערבבו.
-
פירסו את הפילאס וחיתכו למלבנים. סדרו במרכז כל מלבן מתערובת התרד והגבינות, גלגלו לרולדה. כך עד שתסיימו את המילוי והבצק.
מקור תמונה:
womenfriends
-
מסדרים בתבנית צורה של שבלול מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש עד להזהבה.
מקור: "חברות מבשלות"