חמה ומנחמת, הפיצה המשגעת הזאת לוקחת את מאפה הגבינה והריבה צעד אחד קדימה, עם חתיכות פטל טריות ואגוזי פקאן מסוכרים ופריכים, שמשתלבים נהדר עם הטעם האגוזי של גבינת הברי.
רכיבים לאגוזי פקאן מסוכרים:
אופן הכנת האגוזי פקאן מסוכרים:
-
המיסו את החמאה בסיר קטן על אש בינונית והוסיפו את הסוכר, הקינמון ואגוזי הפקאן ובשלו תוך כדי ערבוב מתמיד 4-5 דקות, עד שהסוכר הופך לקרמל.
-
הסירו מהאש והניחו לאגוזים להתקרר לחלוטין.
אופן הכנת הפיצה:
-
חממו את התנור מראש לחום של 230° מעלות.
-
על משטח מקומח קלות רדדו את הבצק לצורת עיגול, בקוטר של 20 סנטימטרים בערך, והניחו אותו על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
-
בעזרת מברשת מרחו את פני הפיצה בשמן זית, הניחו מעל פרוסות של גבינת ברי ובין הרווחים הניחו כפיות של ריבת פטל.
-
פזרו מעל מחצית הפטל הטרי ורוזמרין ואפו בתנור כ-10 דקות, עד שהפיצה מוזהבת והגבינה מותכת.
-
הוציאו מהתנור, טפטפו מעל דבש, פזרו מעל את המחצית הנותרת של הפטל ואת אגוזי הפקאן המסוכרים והגישו.
מקור: רונה אורן