תפוחים ירוקים הם רכיב נפלא בקינוחים, שכן החמיצות שלהם נעלמת במהלך האפייה והם הופכים למתוקים, רכים וטעימים בצורה בלתי רגילה. שילוב עם אגוזים, כמו פקאן, משדרג כל מתכון, וזה שלפניכם הוא רעיון מעולה לקינוח סתווי פשוט ונימוח להפליא.
מקור תמונה:
Denizen.info
רכיבים למאפה תפוחים ופקאן:
אופן הכנת המאפה תפוחים ופקאן:
-
חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
-
הכניסו למעבד מזון את הקמח עם הסוכר החום, ¼ כוס סוכר לבן ומלח והפעילו לפרקים ליצירת פירורים.
-
הוסיפו למעבד המזון חמאה והפעילו עד לקבלת בצק מתפורר.
מקור תמונה:
michelle@TNS
-
העבירו את הבצק ממעבד המזון לקערה גדולה והוסיפו לו שיבולת שועל ופקאן.
-
הכניסו את התפוחים לקערה בינונית, פזרו עליהם את הסוכר הלבן שנותר וערבבו עד שהם יהיו מצופים מכל הצדדים.
-
פזרו את התפוחים על תבנית האפייה, הוסיפו עליהם את הבצק ושטחו אותו על כל שטח התבנית.
-
הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות, או עד שהתפוחים רכים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג).
-
הוציאו מהתנור, צננו מעט והגישו בעזרת כף.