מתברר שלבבות דקל הם לא רק תוספת מרעננת לסלטים או למנות קרות, אלא יכולים לשמש בסיס נפלא לקציצות חמות, פריכות ומטריפות במיוחד! נסו את המתכון שלנו לקציצות לבבות דקל וארטישוק שישאירו לכם טעם של עוד, ויגרפו הרבה מאוד מחמאות מקרוביכם.
רכיבים לקציצות לבבות דקל וארטישוק:
אופן הכנת קציצות לבבות דקל וארטישוק:
-
בקערת ערבוב גדולה שימו וערבבו היטב את כל המצרכים עד להתגבשות, פרט ל-1 כוס פירורי פנקו, מלח ופלפל שחור - שאותם יש לשים בקערה בינונית ונמוכה ולערבב בנפרד.
-
מהתערובת שבקערת הערבוב הגדולה צרו 8 קציצות. שימו לב, המרקם שלהן לא צפוי להיות מוצק לגמרי.
-
צפו היטב כל קציצה בתערובת הפנקו, והעבירו אותן אל תבנית אפייה או צלחת גדולה ומרופדת.
-
הכניסו את התבנית או הצלחת עם הקציצות למקפיא למשך 20-30 דקות.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה וחממו עליה שמן זית.
-
טגנו בכל פעם 2 קציצות, 3-4 דקות בכל צד או עד להשחמה קלה.
-
לאחר הטיגון העבירו את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
הגישו את הקציצות כשהן עוד חמות, לצד רוטב איולי שום ופלחי לימון - ואכלו בתאבון!