print header

7 הרגלים יומיומיים שגורמים ל-90% מהריבים בזוגיות

זוגות לומדים לאורך כל החיים כיצד לקיים את הזוגיות שלהם, ומאחר שכולנו בני אדם, כולנו עושים טעויות ואף נוטים להיקלע למצבי רוח שליליים שמשפיעים על התגובות שלנו, גם מול האנשים שאנחנו הכי אוהבים בעולם. ובכל זאת, יש תגובות שהופכות להיות חלק מהשגרה, והן לא עושות יותר מלהזיק למערכת היחסים – אותן עלינו למנוע. אם התרגלתם לעשות את 7 הדברים הבאים, דעו לכם שהם אחראיים ל-90% מהריבים הגדולים ביותר שלכם, וכדאי שתלמדו כיצד לרסן את התגובות האלה.
 

1. עונש השתיקה

התעלמות, סירוב להכיר בקיומו של האחר, אי מענה ועוד – כל הסוגים של עונש השתיקה לא מפסיקים את הוויכוח, אלא רק מרחיקים רגשית את בן או בת הזוג שלכם ממערכת היחסים איתכם. כשאתם מתעלמים ממישהו בכוונה אתם למעשה מלמדים אותו כיצד לחיות בלעדיכם, ואם זה מה שאתם רוצים, עליכם להבהיר זאת בצורה טובה יותר, אך אם לא, עליכם ללמוד להגיב אחרת, או לכל הפחות להסביר מדוע אינכם מעוניינים לדבר כעת ומתי תוכלו לעשות זאת.
הרגלים שגורמים לריבים בזוגיות: אישה ובעלה לא מדברים אחד עם השנייה

2. תלונות בחיפוש אחר תשומת לב

לעיתים אנחנו עלולים להתעלם מכל מה שחיובי בחיינו, ונתלונן בפני כל מי שיסכים להאזין לנו על כמה שרע לנו. זה יכול להגיע למצבים כה חמורים, בהם גם כששואלים אותנו על דברים חיוביים בחיינו, אנחנו מוצאים על מה להתלונן בנוגע אליהם. לרוע מזלם של בני הזוג שלנו, הם אלו שנמצאים סביבנו הכי הרבה, והם גם אלו שיישמעו את השליליות הזו יותר מכולם.
 
כולנו צריכים שיישמעו על הצרות שלנו מפעם לפעם, אך אל תיפלו למנהג קבוע שכזה בחיפוש אחר תשומת לב, רחמים, הכרה או כל דבר אחר. זו אמנם דרך קלה לקבל את כל אלה, אך זה לא עובד טוב לאורך זמן, ובסופו של דבר אתם תיצרו ענן שחור בתוך הבית שלכם שיגרום לרגשות של כולם להיות שליליים, ואז הריבים פשוט יבואו מעצמם.

3. חריצת האופי של בן/בת הזוג עקב אי הסכמה

כמו שזה בסדר להתלונן מפעם לפעם אך לא באופן קבוע, כך גם אי הסכמות במערכת היחסים זה דבר נורמלי וטבעי. זה אומר שאתם כנים אחד עם השני ונאמנים לעצמכם בתוך מערכת היחסים. עם זאת, לעיתים אי הסכמה עלולה לפתוח לכם את הצוהר "לשפוך אור" על חלק שלם באופי של בן או בת הזוג שלכם שאינכם אוהבים.
 
אל תתנו למקרה אחד להפוך לדוגמה כדי להוכיח את טענתכם ברגע של זעם. אם יש לכם משהו להגיד, בחרו להגיד אותו במועד מתוכנן ובאווירה רגועה כדי שהדיון על הנושא לא יהפוך לריב שלם. חשבו על כך -  אם אתם תתפרצו בעצבים כשמישהו אחר לא מסכים איתכם, מה זה יגיד על האופי שלכם?
הרגלים שגורמים לריבים בזוגיות: גבר צועק על בת זוגו

4. שימוש במחוות ״עדינות״ ומלאות שנאה

קריאה בשמות גנאי, גלגול עיניים, הקטנה, עקיצות, גסות רוח ועוד – אלו הן צורות רבות ושונות של מחוות שמלאות בשנאה, והן רעילות למערכת היחסים שלכם. אי אפשר לפתור בעיות בזוגיות כשאחד מבני הזוג יוצר כך בעצמו את הריחוק, מכיוון שזה רק מעביר מסר אחד ופשוט לצד השני: ״אני שונא אותך!״

5. מולטיטסקינג בזמן תקשורת

אפילו אם אתם מומחים למולטיטסקינג ובאמת יכולים לעשות כמה משימות במקביל, כשאתם מדברים עם מישהו, במיוחד עם בן או בת הזוג, היו איתם במאה אחוז. אל תגללו בסמארטפון, אל תצפו בטלוויזיה ואל תעשו דבר פרט ללהסתכל להם בעיניים ולהקשיב להם היטב. אם באמת אין לכם זמן לדבר, היו כנים ואמרו שיהיו לכם זמן עבורם במועד אחר, או שאלו האם אפשר לקצר את הסיפור.
 
זכרו שהקשב המלא שלכם הוא המתנה הגדולה ביותר שאתם יכולים להעניק לבן או בת הזוג. אתם אפילו לא חייבים תמיד להגיב, לפעמים בן או בת הזוג פשוט ירצו לדבר ושיהיה מישהו שישמע אותם, וכך גם אתם.

6. שימוש במקרה מהעבר אחרי שכבר סלחתם עליו

אם מישהו שאתם אוהבים עשה טעות ובחרתם לסלוח לו, הפעולות שלכם צריכות להוכיח את נכונותן של אותן מילים. זה אומר שמה שסלחתם עליו צריך להישכח, לפחות בריבים שלכם, כי אסור לכם להשתמש באותו מקרה מהעבר על מנת להוכיח טענה או את צדקתכם. אם תעשו זאת, זה רק יראה שלא באמת סלחתם מעולם וגם יוכיח לבן או בת הזוג שלכם שהם לא מסוגלים להשתנות, לפחות לא בעיניכם. 
הרגלים שגורמים לריבים בזוגיות: זוג יושב גב אל גב וביניהם מפריד קיר

7. סחיטה רגשית

סחיטה רגשית היא מצב שבו אתם ניתן עונש רגשי מסוים אם בן או בת הזוג לא עושה את מה שביקש ממנו הצד השני. מה שנדרש מבן או בת הזוג זה לשנות את התנהגותם בניגוד לרצונם, וזאת על מנת להגן עליהם מפני פגיעה מצדכם שניא השפעה בלתי נמנעת של סחיטה רגשית.
 
כדי למנוע זאת עליכם לעבוד על יכולות התקשורת שלכם. במערכת היחסים צריך להיות מקום לכל הרגשות – החיוביים והשליליים – ואם אחד מבני הזוג אינו יכול לבטא את שניהם, קשה יהיה למנוע את הריבים שיצוצו, כי בסופו של דבר מדובר בניצול שקשה לסבול לאורך זמן. אסור שאחד מכם יהיה כנוע לאחר – לא פיזית ולא רגשית.

זכרו שבזוגיות שלכם יש 2 אנשים

אם קראתם את הרשימה הזו וחיפשתם בה בעיקר דברים שנוגעים לבן או בת הזוג שלכם, קחו אחריות גם על עצמכם ובדקו בכנות – האם גם אתם עונים על כמה מהסעיפים האלה? אם כן, התחילו בעבודה על עצמכם לפני שתפנו אצבע מאשימה ובדקו כיצד השינויים שתבצעו בתגובותיכם ישפיעו על מערכת היחסים ותדירות הריבים. המפתח הוא להבין טוב יותר אחר את השני, להיות סבלניים יותר ולזכור שמה שמאחד ביניכם זה האהבה שלכם אחד לשני. לא הייתם רוצים שאיש יפגע באדם שאתם אוהבים, אז אל תיתנו לעצמכם להיות אלו שיעשו זאת.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.