print header

למה ואיך כדאי לכם לישון עם כרית בין הרגליים?

הרגע שבו נכנסים למיטה בסופו של יום ארוך הוא תענוג לא קטן עבור רבים, אך לפעמים כאשר קמים בבוקר כל הגוף כואב וקשה מאוד להתחיל את היום. לבעיה הזו יש הרבה הסברים אפשריים ופתרונות בהתאם, שאחד מהקלים ביותר לבדיקה ולניסוי הוא פשוט הוספת כרית נוספת למיטה שלכם. הכרית הזאת לא מיועדת עבור תמיכה נוספת לראש ולצוואר, אלא דווקא לרגליים. כדי להשתמש בפתרון הזה בדרך הנכונה ולגלות כיצד הוא יכול לסייע לכם, אנחנו מזמינים אתכם לגלות את היתרונות של שינה עם כרית בין הרגליים ומספר טיפים שיעזור לכם לעשות זאת בדרך הנכונה שתתמוך בגוף שלכם ותמנע כאבי גב ובעיות דומות.

יתרונות של שינה עם כרית בין הרגליים:

תורמת לשיפור הישיבה

יש תנוחות שינה שיותר מומלצות עבור בריאות הגב שלנו ויש כאלו שפחות. רופאים רבים סבורים שהתנוחה הכי טובה לגב ולצוואר היא שינה על הגב כשהגוף ישר, תוך שמירה על תנוחתו הטבעית של הצוואר בזכות כרית בממדים ובמידת הנוקשות הנכונה לכם. אך גם אם זו לא בהכרח תנוחת השינה הקבועה שלכם ניתן להשתמש בכרית כדי להפוך כמעט כל תנוחה לטובה ובריאה יותר. למשל, ניתן למקם כרית בין הרגליים כאשר ישנים על הצד או בתנוחה עוברית וכך לשמור על סימטריה טובה יותר בין שני צדדי הגוף. לפי מחקר משנת 2019, שינה בתנוחות ללא סימטריה עלולה לגרום נזק לעמוד השדרה, ובדיוק את זה פותרת שינה עם כרית בין הרגליים. בהמשך הכתבה גם נראה לכם כיצד לעשות שימוש בכרית אפילו אם אתם ישנים על הגב.
 
שינה עם כרית בין הרגליים: אישה עם יציבה טובה ורעה

עוזרת למנוע כאבי גב תחתון וסיאטיקה

שינה עם כרית בין הרגליים יכולה לעזור לכם להירדם בתנוחה שבה האגן והירכיים שלכם מיושרים זה ביחס לזה. במצב שכזה השרירים באזור הגב התחתון לא נדחסים ומכווצים בזמן השינה, מה שמונע כאבים כרוניים וחלוקת משקל לא אחידה על הגוף בזמן השינה. בעיות שכאלו לעיתים קרובות ניתן לפתור בקלות ואסור להתעלם מהן, במיוחד כאבי סיאטיקה שמקורם בגב התחתון והם מקרינים לאזור הרגליים. תוכלו ללמוד עליהם עוד ועל 9 סוגי כאבים נוספים שאסור להתעלם מהם, בכתבה הבאה.
שינה עם כרית בין הרגליים: כאבי גב תחתון

מקלה על שינה בזמן הריון ומפחיתה לחץ על הבטן באופן כללי

שינה על הבטן לא באה בחשבון בשלבים מתקדמים של הריון, ולפי המומחים של איגוד ההריון האמריקאי, התנוחה הטובה ביותר בתקופה הזו היא על הצד. הנימוק שלהם לכך הוא שהתנוחה הזו מבטיחה את זרימת הדם הטובה ביותר לאם ולתינוק שלה. כדי לאפשר לנשים להירדם בתנוחה הזאת בקלות, במיוחד לאור תוספת המשקל שיוצרת לחץ על הגב והרגליים, רצוי להיעזר בכרית בין הרגליים. ניתן להיעזר בכרית רגילה לפי העקרונות שנציג כעת, או לרכוש כרית ייעודית לנשים בהריון בצורת האותיות האנגליות C או U. 
שינה עם כרית בין הרגליים: אישה בהריון ישנה

עקרונות לשימוש נכון בכרית בין הרגליים

  • שכבו על הצד בתנוחה עוברית ונסו לשמור על סימטריה בין הגפיים בצד ימין ושמאל של הגוף.

  • הקפידו לשמור על מרווח קטן ככל האפשר בין המותניים שלכם למזרן.

  • מקמו כרית בגודל מתאים, לא גדולה מדי, בין הירכיים בצורה שתמנע מגע ולחץ בין הברכיים ותשמור על 2 הרגליים שלכם מאוזנות ובקו ישר בהשוואה זו לזו. 

שינה עם כרית בין הרגליים: אישה ישנה עם כרית בין הרגליים
אם אתם מעדיפים לישון עם ברך אחת קדימה, שקלו להשתמש בשתי כריות קטנות שיתמכו ברגל שצריך לכופף כדי לגעת בעזרתה במזרן - אחת מתחת לירך ואחת מתחת לשוק. אם אתם מעדיפים להירדם בשינה על הגב, ניתן להיעזר בשתי כריות קטנות מתחת לגב התחתון והברכיים כפי שמוצג בתמונה הבאה. כאמור זוהי תנוחת שינה מומלצת מאוד וניתן ללמוד כיצד לאמץ אותה בכתבה הבאה. אם אין לכם כריות קטנות מספיק, ניתן להיעזר במגבת רכה מקופלת, או פריט דומה שיעזור לכם להגביה קלות את המותניים כדי לשמור על קו ישר בינן לבין שאר הגוף. יתרון נוסף של תמיכה שכזו הוא יכולתה לסייע במניעת התהפכויות באמצע הלילה שעלולות להוביל לשינוי התנוחה לכזו שגורמת לכאבים. שיהיה לכם לילה טוב, שינה ערבה ובוקר בלי כאבי גב!
שינה עם כרית בין הרגליים: מיקום כריות מתחת לגב
מקור התמונות: Marco Verch, depositphotos.com, brightside.me

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.