print header

4 סיבות מדוע לא כדאי לפנות שוכר בכוח

תמצית כל הסיוטים של משכירי הדירות למיניהם הוא ללא כל ספק פינוי שוכר בכוח. האקט האגרסיבי והמורכב ביצועית, נגרם לרוב עקב התנהלות בעייתית של דיירים שלא מוכנים לעזוב את הדירה ויכול להוות עסק טראומתי ומצלק למדי, לשני צדי המתרס. הכל בדרך כלל מתחיל טוב: רכשתם דירה, תליתם מודעה או פרסמתם בפייסבוק וכבר בחרתם את השוכרים שעונים על כל התנאים אותם אתם מציבים בהגיעכם לנכס. הכל נשמע מושלם. אך לפעמים אירועים בלתי צפויים מתרחשים ואותם דיירים עלולים להפר את החוזה עליו חתמתם בכניסתם לדירה בשלל צורות בוטות יותר או פחות. מהקמת עסק בנכס, לחוסר הסכמה להתפנות בסיום החוזה ועוד. כאן ראוי לציין שבחוזי דירה רבים מופיע סעיף פינוי שוכר בכוח, המאפשר למשכיר זכות לשימוש בכוח לצורך פינוי שוכריו, במקרים של הפרת חוזי שכירות בצורה בלתי סבירה וכמו כן גם הוצאת מטלטליו מהמושכר.

אך מהי מהי מידת הרלוונטיות של הסעיף הנ"ל? ומהן הסיבות לכך שעלינו להימנע מפינוי שוכר בכוח מדירתנו? ואולי הכי חשוב - כיצד במקרה שאין אלטרנטיבה אפשר לבצע זאת באופן נסבל?

למה לא כדאי לפנות שוכר בכוח: זוג שעבר דירה

משפטית

הסיבה הראשונה בגינה עדיף לא לבצע פינוי שוכר בכוח הינה משפטית. במקרה בו המשכיר נדרש לבצע הליך של הוצאת השוכר המחזיק במקרקעין בכוח, על המשכיר לפנות לערכאות למען התחלת הליך של קבלת צו שיפוטי כביל, כאשר נטל ההוכחה לשלילת החזקה של השוכר מוטל על כתפי המשכיר. הליך שכזה, שקורה עקב סיטואציה שצריכה להיות מידית (על מנת למנוע מהמשכירים אובדן פיננסי קשה של תשלומי שכר הדירה או לייצר נזקים כבדים אף יותר ממה שנגרמו) לוקח לרוב זמן רב של התנהלות בתוך בתי המשפט, שכמו שרובנו כבר יודעים ומכירים, איננה סיפור של יום יומיים. ההליך המשפטי הארוך והסיזיפי כולל בתוכו שלבים רבים ומסועפים כגון – הוצאת התראות, הגשת תביעה לפינוי מושכר, הגשת כתב תביעה, קבלת פסק הדין וצו הפינוי ועוד.

פיננסית

העלויות הגבוהות שגובה מכן ומכם פינוי שוכר בכוח הינם כבדות משקל. מעבר לכך שהתשלומים שמגיעים לכם ככל הנראה התעכבו ונמנעה מכם חלק מההכנסה השוטפת שיכולה לסייע לכם במימון שכר הדירה שלכם, גם ההליך המשפטי עצמו יאלץ אתכם לשלם ככל הנראה סכום של בין 10 אלפים שקלים ל-20 אלף שקל בממוצע. ההתעסקות המשפטית המקדימה, שכוללת גם הליך של בין 5 ל–6 חודשים עד לפעילות של הוצאה לפועל, תדרוש גם שימוש בשירותיו של עורך דין מה שידרוש מכם עוד תשלומים רבים. 

עשיית דין עצמי- פינוי אישי

מעטים המקרים - ואולי אף אינם קיימים - בהם הליך של פינוי שוכר בכוח בוצע באופן סימפטי. לרוב מתקיימות פרוצדורות מקדימות ולא חוקיות משני הצדדים כמו ניתוק של חשמל, מים ועוד. עשיית דין עצמי על מנת לפנות שוכרים בכוח היא אולי הדרך הלקויה ביותר לבחור בה על מנת לבצע פינוי שכזה ותדרוש מכם התערבות שעלולה לגבות מחירים גבוהים, הן בזמן והן בתגובות הפולשים לדירה.

נפשית

הליך של פינוי משכיר מדירה עלול להיות טראומתי ומצלק. בסופו של יום, זוהי פגיעה קשה באמונכם שדורשת מכם להתנהל בתוך סיטואציה לא סימפטית בלשון המעטה. גם אם חתמתם על סעיף פינוי בכוח מדירה בחוזה, לרוב זהו איננו סעיף רלוונטי חוקית. הליך של פינוי שוכר בכוח מדירה עלול לייצר משקעים כבדים ועול כבד ששווה להימנע ממנו מבעוד מועד. 
 
אלטרנטיבה הולמת לפינוי שוכר בכוח בעצמכם היא ללא ספק פנייה לחברה פרטית ורלוונטית שתוכל לסייע לכם לבצע את הפעולה ללא נזק ממשי.  

מקור תמונה ראשית: depositphotos.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.