print header

9 רגעים שבהם מומלץ שלא להשתמש בסמארטפון

כיום האדם הממוצע בחברה המערבית בודק את הסמארטפון שלו בכל 12 דקות, כלומר כ-80 פעמים ביום, ולא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שמדובר בנתח זמן משמעותי מאוד. עם זאת, ספק שישנו אדם שיכול להימנע בימים אלה משימוש בסמארטפון באופן מוחלט, אך ג'ון פורנוקס, מנכ"ל ומייסד פלטפורמת Hive לניהול פרוייקטים ברשת, טוען שעדיין ניתן לזכות באיזון בתחום זה. כדי להשתמש בסמארטפון בצורה שתועיל יותר למהלך יומכם, עליכם להימנע מהעיסוק בו ב-9 מצבים מרכזיים שבהם אתם ככל הנראה נוטים להשתמש בו, אפילו בהיסח הדעת.
 
הזמנים שבהם מומלץ שלא להשתמש בסמארטפון: אישה מסתכלת בסמארטפון
 

1. דבר ראשון על הבוקר

ישנו פיתוי חזק מאוד לבדוק מה מחכה לנו בסמארטפון בשנייה הראשונה של הבוקר, הרי עבור רובנו הוא משמש כשעון מעורר ונמצא בכף ידינו עוד כשאנחנו במיטה. עם זאת, מנהג שכזה עלול להרוס לכם יום שלם ולגרום לכם לצאת מהמיטה "על רגל שמאל", זאת על פי הקאוצ'ר לעסקים ג'ף זצ'רסקי. "לפני שאתם אפילו יכולים לתכנן את יומכם, אתם כבר מאכילים את עצמכם בחדשות, מיילים והודעות שדורשים תשומת לב, וזה יכול להתיש אתכם תוך רגע. לפתע תגלו שאתם מתעסקים בדברים שכלל לא תכננתם להתעסק בהם על הבוקר". אז עשו לעצמכם טובה והשאירו את העיסוק בסמארטפון לשעה מאוחרת יותר ביום.

2. רגע לפני שאתם יוצאים מהבית לעבודה

למרות שכבר יצאתם מהמיטה, עדיין לא הגיעה השעה לבדוק את מה שיש לטלפון הסלולרי "לספר" לכם. בשעות הבוקר אתם ממהרים לצחצח שיניים, לאכול, להתקלח ולצאת לעבודה, ובהייה בסמארטפון בזמן זה רק תגרום לכם לאחר ולהתעכב. "ישיבה במכונית ובהייה בסמארטפון במקום להתחיל לנסוע פוגעת אפילו ביצרנות שלכם כשתגיעו לעבודה", כך אומרת דברה סוויני, מנכ"לית חברת המשפטים והעסקים MCorporation. היא טוענת שכל עיכוב קטן, במיוחד אם אתם נוסעים בפקקים, יכול להיות משמעותי למצב הרוח שלכם בהמשך היום. המיילים וההודעות יחכו עד שתשבו מול שולחן העבודה שלכם.
הזמנים שבהם מומלץ שלא להשתמש בסמארטפון: אישה בחליפה משתמש בסמארטפון
 

3. במהלך פגישה

בין שמדובר בפגישת עסקים ובין שמדובר בדייט, לעיתים מפתה מאוד להסתכל על הסמארטפון, אך לפי כריסטופר לי, יועץ עסקי מארה"ב, "אתם חושבים שאתם יעילים יותר, והאדם שמולכם אפילו יכול לעיתים להבין אתכם, אך זה לא עוזר לכם לפתח את מערכת היחסים איתו, ולמעשה זה פוגע בתהליך". כשאתם בוהים בסמארטפון בזמן פגישה אתם גורמים לאדם שמולכם להרגיש בעל ערך נמוך, ואתם גם עלולים לפספס נושא שיחה חשוב אם מדובר בפגישה עם מספר אנשים.
 
"כשאנו מנסים לעסוק בריבוי משימות, ייקח לנו 50% יותר זמן להשלים כל משימה, ויש לנו סיכוי גבוה ב-50% לעשות טעויות", כך אומר מייקל הולאוף, מנכ"ל ומפתח אפליקציה לשיפור היצרנות MeisterTask. זה אומר שאפילו אם רק הצצתם בסמארטפון והגבתם להודעה במשך כמה שניות בודדות, תפחיתו את המעורבות שלכם בפגישה באופן ניכר. "כדי לוודא שכל אנשי הצוות מעורבים בפגישה, אני מנסה להוות דוגמה ולשמור על הסמארטפון בכיס, זאת על מנת להישאר מרוכז בדיון", אומר הולאוף.

4. במהלך שיחת טלפון

אם אתם מנהלים שיחות במהלך רוב שעות היום כחלק מעבודתכם ועושים זאת עם אוזנייה באוזן, אתם ככל הנראה נוטים גם לבדוק מיילים, הודעות ועדכונים במהלך אותן שיחות. עם זאת, לפי כריס קמאצ'ו, מנכ"ל חברת השקעות מאריזונה שבארה"ב, "זה עלול לגרום לכם לפספס פרטים חשובים במהלך השיחה ואף לבצע את עבודתכם בצורה מרושלת". כפי שאתם ודאי יודעים מניסיונכם, האדם שבקו השני יכול להרגיש לפי הקול שלכם שאינכם איתו במאה אחוז, וגישה שכזו היא לא מקצועית ויכולה להזיק לעסקים וליחסים.
הזמנים שבהם מומלץ שלא להשתמש בסמארטפון: אישה משתמשת בסמארטפון

5. כשאתם "על הגל"

לוקח כ-23 דקות בממוצע להתרכז מחדש במחשבות באותה רמת ריכוז שבה הייתם לפני שהסיחו את דעתכם, כך טוען סטיב וונג, מנהל משאבי אנוש וקואצ'ר לקריירה מארה"ב. לכן אחד מהזמנים הגרועים ביותר לבדוק מה קורה בסמארטפון הוא כשאתם עוסקים בפרויקט שדורש תשומת לב וריכוז רב. "אם תעשו זאת, אתם תצאו מקצב ותתחילו לאגור את כל המחשבות שהיו לכם מחדש ולסדר אותן בראשכם", כך אומר וונג. אם אתם יודעים שעומדת מולכם משימה שדורשת ריכוז רב, כבו את הסמארטפון או שימו אותו על מצב שקט, כדי שהוא לא יהווה הסחת דעת עבורכם.

6. במהלך שעות השיא שלכם

הסעיף הזה מאוד דומה לקודם, אך גם קצת שונה; לכל אחד מאיתנו יש את שעות השיא שלו, בהן אנו עובדים בצורה המיטבית. "כשתבינו מהן שעות השיא שלכם, הפכו אותן ל'שעות ללא סמארטפון' כדי לצמצם את הפגיעה ביצרנות שלכם", כך אומר פורנוקס. אם אתם נוהגים להשכים מוקדם בבוקר ונמצאים בשיא התפקוד לפני שעות הצהריים, השאירו את הסמארטפון במגירת השולחן שלכם עד לאחרי ארוחת הצהריים. אם ההפך הוא הנכון, עשו את הדבר ההפוך. תוכלו כמובן ליצור לעצמכם הפסקות יזומות לשימוש בסמארטפון והתעדכנות באירועים, אולם אם ניתן, מומלץ לשמור אותן לשעות שבהן אינכם בשיא.
הזמנים שבהם מומלץ שלא להשתמש בסמארטפון: יד של גבר מחזיקה סמארטפון

7. שעות הערב בבית

אנחנו מחוברים לסמארטפון במהלך כל היום, אפילו אחרי שעות העבודה, וכמובן שאף אחד לא מצפה מכם שלא תשתמשו בסמארטפון כלל במהלך היום, אך חשוב שתקדישו זמן גם לעצמכם ולמשפחתכם, במיוחד אם אתם נוהגים לעבוד דרך הסמארטפון. "כיום, כשיש לנו גישה לעמיתינו וללקוחותינו 24/7, נראה שהעולם מספק לנו דרכים להגביר את היצרנות שלנו, אך מה שקורה זה בדיוק ההפך", כך אומר סקוט קרומריין, מנכ"ל חברת משפחת גויאבה בע"מ שמייצרת מוצרים ניידים למשפחות עם ילדים. 
 
ספק שהבוס שלכם מאיץ בכם לענות למיילים בשעה 9 בערב, אך רבים מאמינים שגישה שכזו תעזור להם להתקדם בעבודה. קרומרין טוען שדווקא הלחץ שגורם לנו לעשות זאת, יוצר בנו לחץ גם בשעות היום והעבודה, וכך איננו מספקים לעצמנו זמן לרגיעה, אשר לפי מחקרים הינו חשוב ביותר לשיפור היצרנות.

8. לפני השינה

"מסכים ושינה לא הולכים ביחד", כך אומר ד"ר סוג'יי קנסגרה, מומחה לשינה מאוניברסיטת דיוק. "הטכנולוגיה שבה אנו משתמשים לרוב לפני השינה משחררת אור כחול ששומר עלינו ערים ומונע מאיתנו להירדם", הוא מוסיף. התהליך הזה מפריע להפרשת הורמון השינה מלטונין, ומחקרים מראים שיש קשר ישיר בין צפייה בטלוויזיה לפני השינה לבין הפחתה ביצרנות ביום שלמחרת. מומחים, וביניהם ד"ר קנסגרה, ממליצים שלא להשתמש במסכים במשך חצי שעה לפני השינה. 
הזמנים שבהם מומלץ שלא להשתמש בסמארטפון: איש משתמש בסמארטפון בחושך

9. באמצע הלילה

יש אנשים שעבורם לא רק הירדמות היא תהליך קשה, אלא גם השינה עצמה. האדם הממוצע מתעורר במהלך הלילה 2-3 פעמים, ויכול להישאר ער במשך 25 דקות כשמחשבים את זמן הערות הכולל במהלך הלילה. אם במשך הדקות האלה אתם נוטים לבדוק מה השעה או האם יש התראה חדשה בפייסבוק, אתם תתקשו להירדם בדיוק מאותה הסיבה שצוינה בסעיף הקודם. לפי מחקרים, מתברר שאחד מבין כל 3 אנשים מסתכל על הסמארטפון במהלך הלילה, ואנדרו סלפק, פרופסור לתקשורת מאוניברסיטת פלורידה, ממליץ לשים את הסמארטפון על מצב שקט במהלך הלילה ולהשתמש בשעון מעורר רגיל, ולא בזה שבסמארטפון.

כמה מילים לסיום

זה אמנם נראה כאילו שההמלצה הגורפת היא "לא להשתמש בסמארטפון כלל", אך כל אדם הוא שונה ועובד בסביבה שונה, ועליכם להכיר את עצמכם ולדעת מתי השימוש בסמארטפון פוגע בכם ומתי לא. חלק מהטיפים שניתנו כאן נכונים לכולם, בעוד שאחרים אולי לא נכונים עבורכם, ורק אם תעשו מאמץ מודע להימנע משימוש בסמארטפון תוכלו לדעת איך לעשות זאת; נסו לראות האם השימוש בסמארטפון אכן משפיע על היצרנות שלכם בצורה שלילית בכל אחד מהמצבים שתוארו, וערכו את השינויים שלכם בהתאם.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.