print header

המלצות משרד הבריאות לקראת יום העצמאות

מחלקת התזונה במשרד הבריאות פירסמה המלצות לקיום פיקניק בריא ביום העצמאות, כחלק מהמדיניות לעידוד התנהלות מקדמת בריאות לטובת הציבור.

יום עצמאות

  • קניית מזון אך ורק במקומות מורשים. מומלץ לקנות מזון רק מעסקים בעלי רישיון עסק.
  • מומלץ להכין את המזון בהתאמה לתנאים התברואיים הנדרשים, לדוגמה - יש להשתמש בכלים נפרדים לחיתוך והכנה של פירות וירקות וכלים נפרדים לחיתוך  וטיפול בבשר.
  • מומלץ לשים לב לתנאי אחסון ראויים למזון הרגיש לקלקול מהיר, כגון: סלט מיונז, סלט טונה (ולא להשאירו בשמש).
  • מומלץ לשמור מזון במיכלים סגורים ולהפריד בין מזון גולמי לא מבושל (בשר, עופות, דגים) למזון המוכן לאכילה.
  • מומלץ להשתמש בצידנית וכלים שונים (סכין, קרש חיתוך) למזון גולמי ולמזון מוכן לאכילה. חשוב להקפיד כי המיצים של בשר, עופות, דגים וכל מזון גולמי אחר לא יזהמו מזון מוכן לאכילה (כגון: סלטים, פירות וירקות).
  • מומלץ להעביר מזון מהמקרר לצידניות עם קרח ו/או קרחונים סמוך לשעת היציאה. רצוי לוודא כי הצידניות נמצאות בכל עת בסביבה מוצלת ומאווררת.
  • מומלץ לבחור במקומות מסודרים המאפשרים שמירת תנאי תברואה נאותים הכוללים מקור מי שתייה ופחי אשפה.
  • שמירת הניקיון חשובה! מומלץ לשטוף ידיים וציוד בזמן המגע עם המזון.
  • בזמן הפיקניק ולאורכו, חשוב לצרוך את הבשר מיד לאחר צלייתו ולהוציא את המזון המוכן לאכילה מהצידנית סמוך לארוחה. חשוב - לא להשאיר בחוץ ובשמש מוצרי מזון הזקוקים לקירור.

 

להלן ערך קלורי של מזונות הנפוצים בפיקניק:   

שם המזון/ גודל יחידה        גודל מנה ערך קלורי
שיפוד חזה עוף/ הודו 5 חתיכות בינוניות (110 גרם) 160
שיפוד פרגית עם בצל ושמן כ- 130 גרם פרגית 270
קבב מבשר בקר/ הודו יחידה קטנה (80 גרם) 230
המבורגר בקר יחידה בינונית (100 גרם) 200
פיתה יחידה בינונית (100 גרם) 250
סלט כרוב/ חצילים במיונז כף 35
סלט טחינה כף 70
סלט חומוס כף 60
סלטי חסה/גזר/עגבניות/פלפלים/סלט
מעורב עם מעט שמן, מיץ לימון ותבלינים
150 גרם 60
סלט פירות העונה (ללא תוספת סוכר) 170 גרם 80-70

 

מספר שיטות להבדיל בין בשר טרי למעובד:

  • בשר טרי מאופיין במעט נוזלים, ביחס לבשר מעובד. כמו כן לבשר טרי מרקם גמיש, לעומת בשר מעובד. על פי רוב, בשר טרי ניתן "לסגור" (לצרוב) בעת הבישול, בעוד שבבשר מעובד לא ניתן (עקב עודף נוזלים).
  • חשוב לשים לב לרשימת הרכיבים בבשר מעובד: מרכיב שנמצא בתחילת הרשימה כמותו גדולה יותר ממרכיב שמופיע בסוף הרשימה. רשימה זו מסייעת בהערכה כמותית של תוספת שומן וחלבון צמחי אשר מומלצים לצריכה בכמות מינימלית.  
  • בהכנת בשר "על האש" מומלץ לשלב בשר בקר רזה. בשר בקר רזה מהווה מקור טוב יותר לברזל, אבץ ורכיבי תזונה נוספים ללא תכולת שומן גבוה.
  • בהכנת עוף והודו מומלץ להסיר את השומן הגלוי, על מנת להקטין את כמות השומן.
  • בצלייה על האש מומלץ לגוון ולצלות גם מיני ירקות.
  • מומלץ להעדיף שתיית מים על פני שתייה ממותקת בסוכר.
  • מומלץ להכין סלטי ירקות או ירקות חתוכים. סלטים כגון: סלט טחינה, חומוס ומיונז עתירי קלוריות, ולפיכך מומלץ להשתמש בהם במידה.
  • מומלץ להגיש כקינוח: פירות העונה או סלט פירות ללא תוספת סוכר במקום עוגות, עוגיות וממתקים.

 

יום עצמאות שמח!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.