maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חמוציות - פרי יער עם הכי הרבה נוגדי חמצון!

רובינו מקשרים את החמוציות לטיפול מיידי בדלקות בדרכי השתן, אך מסתבר שבפרי היער האדום והקטן יש יתרונות בריאותיים נוספים.

חמוציות

חמוציות ידועות כמקור לפיטוכימיקלים שמפחיתים את הסיכון ללקות בדלקת בדרכי השתן. הרכיבים הטבעיים שנקראים פרואַנתוציאַנידינים, מפחיתים את היצמדות החיידקים לדפנות דרכי השתן ובכך מסייעים במניעת דלקת. מכל הפירות המכילים נוגדי חמצון, נמצא כי בחמוציות יש את הריכוז הגבוה ביותר. נתון שמספק הגנה רחבה נגד כולסטרול רע, בעד כולסטרול טוב ובהדיפת מחלות לב, כלי דם וסרטן. בשנים האחרונות התגלה שאותו עיקרון פועל גם בקיבה ובפה, והחמוציות מפחיתות סיכון לכיבי קיבה (אולקוס) ודלקות חניכיים.

במחקר שנערך באוניברסיטת קורנל בארה"ב ופורסם ב־2006 בודדו מחמוציות 20 תרכובות שונות, שבתנאי מעבדה הצליחו לעכב גדילה של תאי סרטן כבד וסרטן שד שנלקחו מבני אדם.

מחקרים אחרים מצאו ששתיית כוס מיץ חמוציות ביום, קשורה בהפחתת חמצון הכולסטרול הרע ‭(LDL)‬ ובעלייה קלה ברמות הכולסטרול הטוב ‭.(HDL)‬ ליתר דיוק,
אנשים ששתו 3 כוסות של מיץ חמוציות ביום, הורידו את רמת הכולסטרול השלילי שלהם ב-10% ואת הסיכון למחלות לב ב-40%.

את החמוצית ניתן למצוא בארץ במגוון צורות. בין אם בצורה מיובשת או קפואה, אם כמיץ, ריבה, חליטת צמחים או ביוגורט. היתרון שבפרי הוא שהפלבנואידים החיוניים שבו אינם משנים צורה או מאבדים מערכם אחרי בישול, סחיטה או הקפאה.
 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: