אחד הקינוחים שאנחנו הכי אוהבים להכין הוא בראוניז. יש משהו בעוגיות החומות הללו, שפריכות מעט מבחוץ ורכות ולחות מפנים שפשוט אי אפשר לסרב לו. המתכון הבא הוא מתכון לבראוניז עם הפתעה נעימה שתעשה נעים בלב (ובבטן) לכל הטועמים. מחמאות מובטחות!
אופן הכנת הבראוניז:
-
בסיר קטן או קלחת המסו את החמאה על חום נמוך.
-
לאחר שהחמאה נמסה הסירו את הסיר מהאש והוסיפו לתוכו את השוקולד תוך כדי ערבוב. אם השוקולד לא נמס מהחום ניתן להוסיף ל-10 שניות נוספות מעל ללהבה ולהסיר מיד, על מנת שלא לשרוף אותו.
-
ערבבו באמצעות מיקסר את הביצים, הסוכר, המלח והווניל במהירות גבוהה, עד שהתערובת הופכת לאוורירית ורכה.
-
באמצעות מרית קפלו את השוקולד לתוך התערובת, והוסיפו את הקמח. עשו זאת במהירות אך בעדינות, כדי לא לפגוע באווריריות.
-
לאחר שהתערובת אחידה, העבירו אותה לתבנית של 22x32.
-
הכניסו לתוך התערובת את ההפתעה – כדורי הפררו רושה הטעימים. כסו אותם לחלוטין בבלילה כך שלא ניתן יהיה לראות אותם (בכל זאת, הפתעה).
-
אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שאתם רואים סדקים קטנים בחלק העליון של הבראוניז (בערך 25 דקות).
-
לאחר שהבראוניז התקררו, נותר לכם רק לחתוך יפה, להגיש ולחכות למחמאות!
מקור: שירלי גרינברג