סלט הקפרזה האהוב, שמכיל עגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה, מקבל במתכון הבא צורה חדשה בדמות מרק. כאשר מגישים אותו בטמפרטורת החדר עם לחם חמים וגבינה רכה, מקבלים מנה ייחודית עם טוויסט למתכון הקלאסי.
מקור תמונה:
Niklas Pivic
אופן הכנת המרק:
-
חממו את התנור ל-120 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותה היטב.
-
חתכו את שיני השום (עם הקליפה) לרוחב, הניחו על תבנית האפייה יחד עם העגבניות השלמות, טפטפו על הירקות שמן זית והכניסו לתנור ל-25 דקות או עד שהעגבניות נפתחות. הוציאו את התבנית והניחו בצד לצינון.
-
הסירו את הקליפות משיני השום והכניסו לבלנדר יחד עם העגבניות הצלויות, עגבניות מיובשות (ללא השמן), סוכר, בזיליקום, חומץ ו-3 כפות שמן זית. הפעילו עד קבל תערובת חלקה.
-
הגישו בטמפרטורת החדר עם חתיכות של גבינת מוצרלה מעל המרק ועם לחם קלוי.