הקאפקייקס האלה כל כך קלילות ואווריריות, שפשוט תענוג לאכול אותן! קצפת הקוקוס מפנקת בדיוק כמו קצפת רגילה ואפילו קל יותר לעבוד איתה, שכן היא סמיכה יותר ולכן שומרת על צורתה טוב יותר, כל עוד צורכים אותה עד 4 ימים מרגע ההכנה, משום שאחריהם היא תאבד את המרקם האוורירי שלה. אל דאגה, הקאפקייקס יחטפו כל כך מהר שספק אם יישארו לכם כמה עד אז.
אופן הכנת הקאפקייקס לימון:
-
חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
-
ערבבו בקערה קטנה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
-
עבדו את החמאה בקערה במיקסר חשמלי עד שהיא מקבלת מרקם קרמי. הוסיפו סוכר והמשיכו לעבד במהירות בינונית, גרדו את התערובת מצדי הקערה ואם יש צורך הגבירו את מהירות המיקסר לגבוהה. המשיכו בערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהסוכר והחמאה מקבלים מרקם אוורירי.
-
הוסיפו את הביצה וחלבוני הביצה לקערה ועבדו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו את תמציות הווניל והלימון ואת גרידת הלימון לערובת והמשיכו להפעיל את המיקסר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
בזמן שאתם מעבדים על מהירות נמוכה, הוסיפו מחצית מכמות המרכיבים היבשים שנותרו יחד עם החלב ומיץ הלימון. כשהתערובת הופכת לאחידה, הוסיפו את שאר המרכיבים היבשים והמשיכו לעבד עד שהתערובת אחידה.
-
בעזרת כף לגלידה או רבע כוס מדידה, קחו מהבלילה ומלאו תבנית אפייה לקאפקייקס. כל שקע אמור להיות ¾ מלא.
-
אפו את הקאפקייקס בתנור במשך 16-18 דקות, או עד שהחלק העליון יציב. לאחר מכן הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לקאפקייקס להתקרר לגמרי.
אופן הכנת הקצפת קוקוס:
-
כדי להכין את קצפת הקוקוס עליכם לוודא שחלב הקוקוס שהה במקרר לפחות לילה שלם. הפכו את הפחית ופתחו אותה מצידה התחתון כדי שתוכלו לנקז את כל הנוזלים בקלות.
-
הוסיפו את חלב הקוקוס שנשאר בפחית לקערה של מיקסר חשמלי וטרפו אותו במהירות בינונית, עד שהוא מקבלת מרקם קרמי.
-
תוכלו להוסיף כמה כפות בודדות של סוכר לחלב הקוקוס במידה שאתם רוצים לקבל קצפת מתוקה יותר, אולם זו לא חובה.
-
זלפו את הקצפת על כל קאפקייק, והם מוכנים!
מקור: צביה ח.