כשאתם שומעים שקית צ'יפס נפתחת, אתם בטח מתפתים מהר מאוד לקחת ביס מחתיכה אחת לפחות, אך תוכלו לאכול כאוות נפשכם חטיפי "צ'יפס" בריאים הרבה יותר אם תכינו אותם בעצמכם, ובונוס נוסף הוא שתכינו אותם מדברים מפתיעים שאינם תפוחי אדמה. כשתטעמו את צ'יפס הסלק לא תבינו איך טרם ניסיתם להכין אותו בעבר. כמו כן, בזכות השילוב של הסלק האפוי עם מטבל היוגורט, תוכלו ליהנות מטעם פריך ונהדר.
אופן הכנת הצ'יפס סלק:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
הכניסו אל תוך קערה את חתיכות הסלק, הוסיפו שמן וכפית מלח, וערבבו היטב עד שהסלק יהיה ספוג בשמן ומתובל במלח.
-
הניחו ניירות אפייה בתוך 2 תבניות, ופזרו את חתיכות הסלק המתובלות.
-
הכניסו את התבניות לתנור, אפו במשך 15 דקות, ולאחר מכן הפכו את חתיכות הסלק ואפו במשך 15-10 דקות נוספות, או עד שהסלק יתייבש ויהיה פריך.
אופן הכנת המטבל יוגורט:
-
להכנת המטבל הכניסו אל תוך קערה יוגורט, אבקת קארי, כפית מלח וכוסברה וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מקור: טליה.כ