header

מתכון לעוגיות "שורטברד" עם נגיעות קרמל ופקאן

הטעם המיוחד והפריכות של העוגיות האלה הולכים להפוך את הקינוח או הפסקת הקפה הבאים שלכם לתענוג צרוף וממכר! הכירו את המתכון הנפלא שלנו לעוגיות "שורטברד" סקוטיות עם נגיעות מלטפות של קרמל ופקאנים שעושות נעים בפה - הקינוח שהולך לגרות את בלוטות הטעם שלכם!
 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 24
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגיות "שורטברד" עם נגיעות קרמל ופקאן מקור תמונה: bonappetit.com
רכיבים למתכון לעוגיות שורטברד עם נגיעות קרמל ופקאן:
אגוזי פקאן - ⅓ כוס (כ-47 גרם)
קמח לבן - 190 גרם
סוכר - 3 כפות
מלח גס - ½ כפית
חמאה - 225 גרם (קרה, לא ממולחת)
ריבת חלב - ¼ כוס + 1 כף (קנויה, בנפרד)
מים - 2 כפיות
סוכריות לבנות לקישוט - ½ כוס (או סוכר חום, לציפוי)
אופן הכנת המתכון לעוגיות שורטברד עם נגיעות קרמל ופקאן:
  1. חממו את תנור האפייה מראש לטמפרטורה של כ-160 מעלות.
  2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, פזרו את ⅓ כוס אגוזי הפקאן במרווחים והכניסו אותם לאפייה של 10-12 דקות כשהם ממוקמים בשלב הגבוה או האמצעי של התנור. כאשר נייר האפייה והאגוזים מזהיבים, זה הזמן להוציאם מהתנור ולכבות אותו.
  3. העבירו את אגוזי הפקאן הקלויים אל מעבד מזון ואפשרו להם להתקרר מעט. לאחר מכן, הפעילו את מעבד המזון עד לטחינה דקה של האגוזים, אך הימנעו מלהמשיך בפעולה זמן רב כדי שלא יהפכו למשחה.
  4. הוסיפו אל מעבד המזון את הקמח, 3 כפות הסוכר ו-½ כפית מלח גס. הפעילו לזמן קצר, עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. חתכו את החמאה לקוביות קטנות (הקפידו להוציא אותה ישירות מהמקרר), הוסיפו אל מעבד המזון, הפעילו במספר פעימות של 3 שניות עד לקבלת מרקם גושי. לאחר מכן, הוסיפו ¼ כוס של ריבת חלב והפעילו עד לקבלת בצק עוגיות אחיד.
  6. הניחו את הבצק במרכזו של נייר אפייה חדש, קפלו מעליו את הנייר וגלגלו אותו - עד שאתם יוצרים מעין גליל העטוף היטב בנייר אפייה (ראו תמונה לדוגמה). אם הבצק דביק מדי מכדי לעבוד איתו, נסו לקמח קלות את הידיים או להכניסו למקפיא לכ-10 דקות טרם הגלגול. לאחר שעטפתם את הבצק בנייר האפייה, הכניסו אותו אל המקפיא למשך 20 דקות. preperation מקור תמונה: bonappetit.com
  7. על תבנית אפיה נפרדת פזרו סוכריות לבנות לקישוט או סוכר חום והניחו בצד.
  8. בקערה קטנה נפרדת ערבבו 1 כף של ריבת חלב ו-2 כפיות מים עד לקבלת מרקם מעט נוזלי.
  9. הוציאו את הבצק מהמקפיא ומרחו עליו באמצעות מברשת את ריבת החלב. לאחר מכן, גלגלו אותו בתבנית עם הסוכריות הלבנות או הסוכר החום עד ליצירת ציפוי דק.
  10. פרסו את הבצק לפרוסות שוות בעובי של מעט יותר מ-½ ס"מ. כדי לדאוג שהן תישארנה שוות, עליכם לסובב מעט את הגליל אחרי כל 3-4 חיתוכים. במקביל, הפעילו שוב את התנור על אותו חום.
  11. הניחו את העוגיות בתבנית אפייה במרחק של כ-1 ס"מ אחת מהשנייה והכניסו את התבנית למקפיא למשך 30 דקות כדי לאפשר להן להתקשות ולהתגבש. לקראת סוף הזמן הזה הפעילו שוב את התנור על אותו חום.
  12. אפו את העוגיות למשך כ-20-24 דקות, עד קבלת גוון זהוב-חום. הוציאו אותן מהתנור והשאירו אותן כ-5 דקות על התבנית החמה טרם הוצאתן ממנה. לאחר מכן, העבירו אותן לכלי אחר עד להתקררות מלאה, דבר שיעניק להן פריכות - העבירו לצלחת הגשה ואכלו בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.