בעזרת המתכון הבא כל אחד יכול להכין את אחת מהגרסאות הקלות ביותר בעולם לעוגת שוקולד שלא דורשת אפייה, ולא מכילה בכלל קמח או ביצים. המתכון דורש רק 3 רכיבים שאמנם תמצאו את אחד מהם בעיקר בחנויות הטבע והבריאות או בכאלו המתמחות ברכיבים מיוחדים לבישול, אך החדשות הטובות הן שזה בעצם האתגר היחיד. מהרגע שתיכנסו למטבח, תצטרכו רק דקות ספורות של עבודה לפני שתוכלו להכניס למקרר עוגת שוקולד מעוררת תיאבון, עם מרקם נהדר וטעם עשיר של שוקולד מריר שניתן להמתיק בקלות כפי שתקראו בהמשך.
רכיבים למתכון לעוגות שוקולד ושיבולת שועל:
אופן הכנת המתכון לעוגות שוקולד ושיבולת שועל:
-
קצצו גס את השוקולד המריר והעבירו לקערת זכוכית.
-
חממו את חלב הקוקוס בסיר קטן והביאו לסף רתיחה. שימו לב שמומלץ מאוד להשתמש בחלב קוקוס שומן מלא (Full Fat). אחרי שמתחילות להופיעו בועות, שפכו את החלב לקערה עם השוקולד.
-
המתינו 2 דקות ואז ערבבו בעדינות את הרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו היטב.
-
רפדו תחתית של תבנית עוגה עגולה (18 ס"מ) בנייר אפייה ושמנו את התחתית והדפנות בחמאה או שמן. העבירו את תוכן הקערה לתבנית, מרחו ושטחו אותו באופן אחיד.
-
הכניסו את העוגה שבתבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
אם אתם אוהבים עוגות שוקולד מתוקות, רצוי להוסיף לסיר החלב 1-2 כפות דבש או סוכר בזמן הבישול.