header

מתכון לקושארי עגבניות וכרובית

המנה הבאה מגיעה אלינו ישירות ממטבח שכן שלנו – המטבח המצרי – שם היא נחשבת לאהובה ופופולרית במיוחד. הקושארי הוא תבשיל אורז עם עגבניות, עדשים ופרוסות בצל מטוגנות – כשהכל יחד יוצר חגיגה של טעמים, כמו גם תוספת גדושה וחגיגית שבהחלט יכולה ללוות כל מנה עיקרית.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לקושארי עגבניות וכרובית מקור תמונה: delicious.
רכיבים למתכון לקושארי עגבניות וכרובית:
שמן זית - ¼ כוס (60 מ"ל)
כרובית - ½ (חתוכה לפרחים קטנים)
עדשים חומות - 400 גרם (שטופות ומנוקזות)
בצל - 1 (פרוס דק)
שיני שום - 2 (פרוסות דק)
עגבניות שרי - 500 גרם
בהרט - 1 כף
מים - ¾ כוס (185 מ"ל)
אורז בר - 500 גרם (מבושל)
אופן הכנת המתכון לקושארי עגבניות וכרובית:
  1. מזגו למחבת כף אחת של שמן וחממו על להבה גבוהה. הוסיפו את פרחי הכרובית ובשלו, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, במשך 5 דקות עד שהפרחים מזהיבים.
  2. הוסיפו למחבת את העדשים ובשלו, תוך כדי ערבוב, למשך 2 דקות או עד שכל התערובת מתחממת באופן שווה. העבירו את תכולת המחבת לצלחת וכסו אותה היטב כדי להשאיר הכל חם.
  3. הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה והוסיפו למחבת עוד כף 1 של שמן. הכניסו פנימה את חתיכות הבצל וטגנו אותן, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, במשך 10-12 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב כהה. הסירו את החתיכות מן מהמחבת ויבשו אותן על גבי מגבת נייר.
  4. במחבת נפרדת חממו את כף השמן הנותרת על להבה גבוהה, והכניסו את השום, העגבניות, הבהרט ו-¾ כוס מים (185 מ"ל). הביאו לכדי רתיחה ובשלו, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, במשך 5 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
  5. הניחו את האורז המבושל שלכם בקערה גדולה, הכניסו פנימה את תערובת הכרובית והעדשים וערבבו היטב.
  6. חלקו את תערובת האורז והכרובית-עדשים לקערות הגשה, חלקו בין הקערות את העגבניות וחתיכות הבצל המטוגנות והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.