המנה הבאה מגיעה אלינו ישירות ממטבח שכן שלנו – המטבח המצרי – שם היא נחשבת לאהובה ופופולרית במיוחד. הקושארי הוא תבשיל אורז עם עגבניות, עדשים ופרוסות בצל מטוגנות – כשהכל יחד יוצר חגיגה של טעמים, כמו גם תוספת גדושה וחגיגית שבהחלט יכולה ללוות כל מנה עיקרית.
מקור תמונה:
delicious.
רכיבים למתכון לקושארי עגבניות וכרובית:
אופן הכנת המתכון לקושארי עגבניות וכרובית:
-
מזגו למחבת כף אחת של שמן וחממו על להבה גבוהה. הוסיפו את פרחי הכרובית ובשלו, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, במשך 5 דקות עד שהפרחים מזהיבים.
-
הוסיפו למחבת את העדשים ובשלו, תוך כדי ערבוב, למשך 2 דקות או עד שכל התערובת מתחממת באופן שווה. העבירו את תכולת המחבת לצלחת וכסו אותה היטב כדי להשאיר הכל חם.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה והוסיפו למחבת עוד כף 1 של שמן. הכניסו פנימה את חתיכות הבצל וטגנו אותן, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, במשך 10-12 דקות או עד שמתקבל גוון זהוב כהה. הסירו את החתיכות מן מהמחבת ויבשו אותן על גבי מגבת נייר.
-
במחבת נפרדת חממו את כף השמן הנותרת על להבה גבוהה, והכניסו את השום, העגבניות, הבהרט ו-¾ כוס מים (185 מ"ל). הביאו לכדי רתיחה ובשלו, תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות, במשך 5 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
-
הניחו את האורז המבושל שלכם בקערה גדולה, הכניסו פנימה את תערובת הכרובית והעדשים וערבבו היטב.
-
חלקו את תערובת האורז והכרובית-עדשים לקערות הגשה, חלקו בין הקערות את העגבניות וחתיכות הבצל המטוגנות והגישו. בתיאבון!