את הקרוקט אנחנו מכירים מהמטבח הצרפתי, שם הוא משמש הן כמאכל מעודן והן כמזון מהיר, בהתאם לצורת הכנתו. בדרך כלל נהוג להכין קרוקט מפירה תפוחי אדמה, אך במתכון הזה אתם תגלו דרך חדשה להכנתו עם מרכיב זול שאולי יש לכם בכמות גדולה בבית – כוסמת! המעטפת הפריכה הזו מכילה בתוכה מילוי נהדר של פטריות, ולא תצליחו להפסיק לאכול אחרי שתטעמו אחד – מומלץ מאוד להגיש לצד רטבים משלל סוגים!
רכיבים למתכון לקרוקט צמחוני:
אופן הכנת המתכון לקרוקט צמחוני:
-
בשלו את הכוסמת לפי ההוראות שעל האריזה (מומלץ עם חצי כפית מלח).
-
העבירו את הכוסמת המבושלת למעבד מזון וערבלו עד שמתקבל מרקם דומה לזה של בשר טחון. לאחר מכן, העבירו את התערובת לקערה (אל תשטפו עדיין את מעבד המזון – עוד תשתמשו בו בהמשך).
-
הניחו מחבת על אש בינונית והוסיפו לה 2 כפות שמן זית יחד עם הבצל והגזר. טגנו למשך 5 דקות, הוסיפו את הפטריות וטגנו למשך 5 דקות נוספות.
-
העבירו את המצרכים המטוגנים למעבד המזון וערבלו אותם עד שמתקבלת תערובת אחידה. אחדו אותה יחד עם הכוסמת שבקערה.
-
הוסיפו לקערה ביצה, סולת, מלח ופלפל שחור - תבלו לפי הכמויות הנקובות או יותר, לפי טעמכם. ערבבו את כל החומרים עד שהם משתלבים היטב.
-
הרטיבו את הידיים וצרו לביבות בערך בגודל של ביצה. אם התערובת נראית לכם יבשה מדי ואינכם מצליחים לעשות זאת, הוסיפו כפית מים עד שהיא תתגבש בידיים כמו שצריך.
-
שברו את הביצה השנייה לקערה קטנה נפרדת וטרפו עם מזלג.
-
בקערה נפרדת שימו את פירורי הלחם, וטבלו כל קרוקט בביצה מכל הצדדים, ולאחר מכן בפירורי לחם. לבסוף הניחו על קרש חיתוך.
-
אחרי שכל הקרוקטים מצופים בלחם, חממו מחבת עמוקה על חום בינוני והוסיפו לה שמן כך שיכסה כ-½ ס"מ מתחתיתה.
-
כשהשמן רותח, סדרו את הקרוקטים במחבת וטגנו למשך 3 דקות מכל צד, עד שהם מקבלים צבע שחום-זהוב.
-
הגישו לצד כל רוטב אהוב, כשהמומלץ ביותר הוא רוטב מרינרה.