header

מתכון למרק כרובית ושום עשיר

בשנים האחרונות הכרובית הפכה לכוכבת של מנות רבות וזכתה לפופולריות קולינרית רבה, ולא נופתע לשמוע שאכלתם בעבר מנות שונות כמו כרובית צלויה או אפילו סלט שהיא הייתה הרכיב המרכזי בו. אך במרק, כרובית יכולה לכבב בצורה מיוחדת במינה - כי היא מעניקה מרקם מיוחד וטעם עשיר כפי שתוכלו לגלות בעצמכם בעזרת המתכון למנה הבאה, שזכתה לכינוי "המלכה הלבנה". מדובר בשילוב טעמים נפלא של כרובית ושום במרק חלבי מפנק - חוויה מומלצת בכל חורף, שגם אתם יכולים להכין במטבח שלכם! 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון למרק כרובית ושום עשיר מקור תמונה: apple-of-my-eye.com
רכיבים למתכון למרק כרובית ושום:
ראשי כרובית - כ-700 גרם
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות
קמח - 3 כפות
חלב - 2 כוסות (רצוי דל שומן)
מרק עוף - ½2 כוסות (מתכון לציר עוף, או ניתן להמיר ב-½2 כוסות מים ו-½2 כפיות אבקת מרק עוף פרווה)
גבינה קשה - ¼ כוס (פרמז'ן, צ'דר וכדומה, לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת המתכון למרק כרובית ושום:
  1. חממו מראש תנור לחום של 230 מעלות.
  2. ערבבו קלות בקערה גדולה את הכרובית, השום, שמן זית ובערך כפית מלח עד לכיסוי אחיד.פזרו את התערובת על תבנית מכוסה בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 20 דקות.
  3. לקראת סוף זמנה של הכרובית בתנור המיסו בסיר גדול על אש חזקה את החמאה, הוסיפו את הקמח וערבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. הוסיפו את מרק העוף והחלב והביאו לרתיחה קלה. המשיכו לבשל את כל הרכיבים למשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה קלות, ואז כבו את האש והוסיפו לסיר את הכרובית והשום שיצאו מהתנור.
  5. תנו לתערובת המרק להתקרר במשך כמה דקות עד שיהיה לכם נוח לעבוד איתה ואז העבירו אותה לבלנדר (רק חלק בכל פעם, אם יש בכך צורך) וערבלו עד לקבלת המרקם הרצוי. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים.
  6. החזירו את התערובת לסיר הגדול וחממו את אש בינונית. הוסיפו את הגבינה הקשה אם תרצו והמיסו אותה במרק. תבלו במלח ותבלינים נוספים לפי טעמכם וכשהמרק מתחמם במידה הרצויה אפשר להגיש ולאכול בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.