אחד מסוגי העוגיות הקלאסיים ביותר הוא עוגיות סנדוויץ', ולכל אחד יש דרך אחרת לאכול אותן – בביס אחד או על ידי הפרדת העוגיות וליקוק המילוי שביניהן. אם אתם רוצים לשדרג את עוגיות הסנדוויץ' שקניתם וליצור לעצמכם דרך חדשה לאכול אותן, נסו את המתכון הבא שיהפוך אותן לפחזניות מפנקות במיוחד, אותו תוכלו לנסות עם כל סוג של עוגיות סנדוויץ'.
רכיבים לפחזניות עוגיות סנדוויץ':
אופן הכנת הפחזניות עוגיות סנדוויץ':
-
חממו תנור מראש ל-220 מעלות.
-
הפרידו בין המילוי והעוגיות בעזרת סכין, והניחו את המילוי והעוגיות ב-2 קערות נפרדות.
-
העבירו את העוגיות לבלנדר או למעבד מזון והפעילו עד שהן הופכות לפירורים. הניחו בצד.
-
לסיר מעל אש נמוכה, העבירו את חלבוני הביצים, השמנת לבישול, הסוכר והקורנפלור. הגבירו את עצמת הלהבה לבינונית וערבבו ללא הפסקה על מנת שלא ייווצרו גושים.
-
ברגע שהתערובת מתעבה הוסיפו חצי מכמות מילוי העוגיות לסיר, וערבבו עד שתתקבל תערובת חלקה.
-
העבירו את התערובת מהסיר אל קערה, כסו אותה עם ניילון נצמד והצמידו אותו לתערובת כדי למנוע היווצרות קרום על גביה. הכניסו למקרר לקירור.
-
בתוך סיר, ערבבו מים וחמאה והביאו לרתיחה. הוסיפו קמח וחצי מכמות העוגיות המרוסקות, ערבבו עד שמתקבל בצק והסירו את הסיר מהאש.
-
הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה וערבבו עד שהבצק הופך לעיסה קרמית. העבירו את הבצק לשקית זילוף עם פייה עגולה ורחבה.
-
הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה וזלפו את הבצק כך שתיצרו גבעות בגודל 2.5 ס"מ. לאחר מכן הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות, עד שהבצק תופח במידה ניכרת והחלק הפנימי שלו יבש.
-
העבירו את התערובת שבמקרר לשקית זילוף עם פייה קטנה, צרו חורים במרכז התחתית של כל מאפה ומלאו את המאפים בתערובת.
-
חממו במיקרוגל את שאר מילוי העוגיות שנותר לכם למשך 30 שניות וערבבו עד שהוא נהיה חלק.
-
טבלו את החלק העליון של כל מאפה בקרם שנוצר, וזלפו מעל המאפים את הקרם שנותר.
-
פזרו מעל המאפים את פירורי העוגיות הנותרים והגישו.
מקור: Tasty / Youtube