דגים עשירים בחומצות שומן אומגה 3, ולכן הם מאכל מומלץ מאוד עבור אנשים שיש להם רמות נמוכות שלהם בגוף. החומצה הזו משתתפת במגוון תהליכים חיוניים בגוף, כמו מניעת סרטן, דלקות ומצבי דיכאון.
הכניסו דגים לתפריט הקבוע שלכם ונסו להחליף את הלימון, שבו רובנו משתמשים במתכוני דגים, בפלחי תפוז. המתכון הבא יעזור לכם לקבל מנה "מפוצצת" בבריאות עם טעם חמצמץ-מתקתק מושלם.
מקור תמונה:
jeffreyw
אופן הכנת הדג אפוי:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
-
חתכו את התפוז לעיגולים דקים.
-
הצמידו שתי ניירות אפייה אחד לשני, והניחו בקצה אחד שלהם את חתיכות הדג.
-
פזרו על הדגים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
פזרו על הדגים את הטימין והניחו עליהם את חתיכות התפוז עד שהם יהיו מכוסים בפרי.
-
קפלו את ניירות האפייה כך שהם יכסו את הדגים ולא יפתחו במהלך הבישול.
-
רפדו תבנית עם שני ניירות אפייה נוספים והניחו עליהם את הדג המכוסה.
-
אפו במשך 12-20 דקות, הוציאו מהתנור, קלפו את ניירות האפייה והגישו את הדג.