האמפנדס הגיעו אלינו כל הדרך מספרד והם בעצם כיסוני בצק שניתן למלא בכל מה שרוצים, ובמקרה הזה - גבינת עזים. הגבינה הזו, בשונה מגבינות שעשויות מחלב בקר, היא בעלת הרכב שמיטיב יותר עם הגוף: בחלב עזים יש פחות אלרגנים מאשר בחלב בקר ולכן אנשים שרגישים ללקטוז למשל מחליפים פעמים רבות מוצרים חלביים פופולאריים בכאלו שמקורם מעזים. מוצרים מחלב עזים מכילים גם יותר סידן ממאכלים חלביים אחרים, מה שמחזק את העצמות ועוזר למנוע שברים בגוף.
אופן הכנת האמפנדס גבינה:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
-
רדדו את הבצק וחתכו בעזרת חותכן או כוס עיגולים בקוטר 8 סנטימטר.
-
שימו את גבינת העזים על חציים התחתון של עיגולי הבצק, פזרו פלפל לפי הטעם והניחו עלה בזיליקום מעל הגבינה.
-
הרטיבו את האצבע עם מים ומרחו אותם על השוליים של הבצק.
-
סגרו את הבצק לצורה של חצי עיגול והדקו היטב את הקצוות.
-
הניחו את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור.
-
אפו במשך 20-25 דקות או עד שהאמפנדס מקבלים גוון צהוב. הוציאו והגישו.