header

מתכון לפיש אנד צ'יפס

דוכנים לממכר פיש אנד צ'יפס הם מראה נפוץ בבריטניה, ולא קשה להבין מדוע - אפילו בימי הקיץ החמים... הרי מי יכול לסרב לשילוב של דג בבלילה רכה שמוגש לצד צ'יפס חם מהתנור - במיוחד כשמדובר בדגים טריים שבעונת הקיץ מציפים את השווקים? אם אתם מעוניינים להרגיש כמו בבריטניה, נסו את המתכון הפשוט הבא לפיש אנד צ'יפס שתרצו להכין שוב ושוב. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיש אנד צ'יפס מקור תמונה: cookpad.com
רכיבים לדג בבלילה:
קמח לבן - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
בירה קרה - 1 כוס
ביצה - 1
פילה דג לבן - 650 גרם (חתוך לרצועות בגודל הרצוי)
שמן צמחי - לטיגון עמוק
לימון - 2 (להגשה, חתוך לפי מספר המנות)
אופן הכנת הדג בבלילה:
  1. חממו שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
  2. ערבבו קמח, מלח, אבקת אפייה ופלפל שחור בקערה בינונית.
  3. הוסיפו לתערובת ביצה ובירה וערבבו היטב.
  4. כשהשמן יהיה חם מאוד, טבלו את רצועות הדג בבלילה שהכנתם והכניסו לסיר. טגנו עד להזהבה מכל הצדדים, הוציאו את הרצועות מן הסיר, הניחו אותן על נייר סופג והגישו לצד צ'יפס, לימון ומיונז.
טיפ השף:
כדי להכין את הצ'יפס המושלם לצד הדג שלכם, לחצו כאן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.