אין כמו גזרים רכים, מבריקים ומתקתקים כתוספת מאוזנת לארוחה דשנה ומגוונת. נסו את המתכון המיוחד הזה לגזרים בזיגוג דבש, ותראו כיצד הוא הופך ללהיט גם בארוחות רגילות מחוץ לתקופת החגים.
מקור תמונה:
leoslo
אופן הכנת הגזרים מזוגגים:
-
חממו את התנור ל-250 מעלות והכניסו לתוכו תבנית אפייה עבה או מחבת צלייה לחימום מקדים.
-
אם לגזרים יש גבעולים, חתכו אותם, אך השאירו 2 סנטימטר מהם לתוספת צבע. אחרת, השאירו אותם כפי שהם
מקור תמונה:
Harlan Harris
-
בסיר בינוני חממו את 2 כפות שמן הקנולה שנותרו, הוסיפו את הבצל וטגנו כדקה.
-
הורידו את הסיר מהאש והכניסו לתוכו את הוויסקי/מיץ תפוחים, כף מים ו-2 כפות דבש. ערבבו עד לקבלת רוטב אחיד.
-
החזירו את הסיר לאש והביאו אותו לרתיחה. כשהרוטב מתחיל לבעבע, הנמיכו את האש לעוצמה בינונית ובשלו 5 דקות נוספות.
-
הוציאו את התבנית עם הגזרים מהתנור, טפטפו עליהם את הזיגוג, ערבבו בעדינות והחזירו לתנור ל-5 עד 7 דקות נוספות או עד שהזיגוג הופך לזהוב.
-
הניחו את הגזרים בצלחת הגשה ופזרו עליהם את הטימין.