מתכון מיוחד לתקופת האביב שרק החלה, נסו את סלט שלושת המרכיבים הבא, שיש בו מהרעננות של הקיץ ומהחמימות של החורף. סלט השומר-תפוז לא זקוק לרוטב, כיוון שהוא עובר בישול קל שמוציא מהירקות את הנוזלים (ואת הטעמים הנפלאים). מתכון מנצח ששווה לנסות!
היתרונות הבריאותיים:
-
השומר שבסלט מכיל תערובת ייחודית של פיטוכימיקלים, ביניהם רוטין וקוורצטין שמעניקים לו תכונות אנטיאוקסידנטיות חזקות, ואנתול, שמגן על הגוף מפני דלקות. השומר מכיל גם ויטמין C, חומצה פולית, אשלגן, נחושת, סידן, מגנזיום וברזל.
-
הבצל שבסלט, מכיל שלל חומרים שעושים טוב לגוף שלנו. יש בו ריכוז גבוה של ויטמין C, ברזל, סידן, חומצה פולית, ויטמין E, ויטמין K, בטא קרוטן וקוורצטין. מעבר לעובדה שהבצל הוא "האנטיביוטיקה של הטבע", הוא מסייע להוריד את כמות הכולסטרול הרע, ועוזר לאיזון רמות הסוכר בדם.
-
התפוז שבסלט, כמו שכל אחד יודע, עשיר בויטמין C, מלבד זאת הוא מכיל גם סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמין B1, אשלגן, חומצה פנטוטנית וסידן. היתרון הגדול ביותר של התפוז הוא חיזוק המערכת החיסונית.
מקור: דבורה בארי