אם חשבתם שאת האבטיח אוכלים רק כשהוא קר, כנראה שלא פגשתם עדיין את המתכון המעולה הזה שמשלב את הטעם המתוק של האבטיח ואת העקצוץ החריף של הצ'ילי.
אופן הכנת האבטיח עם גבינה:
-
חממו מראש תנור ל-220° מעלות וחתכו את האבטיח לפרוסות בינוניות בצורת רבע עיגול.
-
סדרו את פרוסות האבטיח בתבנית עם נייר אפייה הניחו פרוסת גבינה על כל פרוסת אבטיח והוסיפו את הנענע והשום.
-
פזרו על האבטיח את הקצח, הצ'ילי, המלח והפלפל וזלפו את שמן הזית.
-
אפו בתנור למשך 15-20 דקות, או עד לחריכה קלה של האבטיח.
מקור: אסנת אורן