header

מתכון לבטטה מתוקה עם ענבים צלויים וגבינת עיזים

מנה מפתיעה במיוחד בסגנון צרפתי המתאימה לקינוח, או סתם כפינוק טעים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
מתכון לבטטה מתוקה עם ענבים צלויים וגבינת עיזים
רכיבים לבטטה עם ענבים וגבינה:
בטטה - 1 (בינונית עד גדולה)
ענבים - ½ כוס (אדומים ללא זרעים)
דבש - ½ כף
קינמון - קמצוץ
אגוז מוסקט - קמצוץ
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבטטה עם ענבים וגבינה:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות, חוררו את קליפת הבטטה במזלג והכניסו אותה לתנור למשך כ-50 דקות עד שעה, או עד שתתרכך.
  2. הגבירו את עוצמת התנור ל-230° מעלות, סדרו את הענבים על נייר אפייה וזלפו עליהם את השמן וקורט מלח ופלפל. אפו את הענבים כ-25 דקות, או עד שיתפקעו.
  3. פתחו את הבטטה והעבירו את תוכנה לקערה, שמרו על הקליפה. מעכו את בשר הבטטה יחד עם ¾ מגבינת העיזים, המלח, הפלפל, הקינמון, האגוז המוסקט והדבש.
  4. החזירו את תערובת הבטטה לתוך הקליפה, כסו עם שארית גבינת העיזים. בשלב זה ניתן לחמם את הבטטה שוב בתנור, במידה והתקררה.
  5. הוסיפו את הענבים הצלויים וזלפו מעט דבש לפני ההגשה.
מקור: רבקה גרוס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.