מנה מפתיעה במיוחד בסגנון צרפתי המתאימה לקינוח, או סתם כפינוק טעים.
רכיבים לבטטה עם ענבים וגבינה:
אופן הכנת הבטטה עם ענבים וגבינה:
-
חממו תנור ל-200° מעלות, חוררו את קליפת הבטטה במזלג והכניסו אותה לתנור למשך כ-50 דקות עד שעה, או עד שתתרכך.
-
הגבירו את עוצמת התנור ל-230° מעלות, סדרו את הענבים על נייר אפייה וזלפו עליהם את השמן וקורט מלח ופלפל. אפו את הענבים כ-25 דקות, או עד שיתפקעו.
-
פתחו את הבטטה והעבירו את תוכנה לקערה, שמרו על הקליפה. מעכו את בשר הבטטה יחד עם ¾ מגבינת העיזים, המלח, הפלפל, הקינמון, האגוז המוסקט והדבש.
-
החזירו את תערובת הבטטה לתוך הקליפה, כסו עם שארית גבינת העיזים. בשלב זה ניתן לחמם את הבטטה שוב בתנור, במידה והתקררה.
-
הוסיפו את הענבים הצלויים וזלפו מעט דבש לפני ההגשה.
מקור: רבקה גרוס