באמצעות ביצים אפויות ניתן ליהנות מארוחת בוקר או ערב טעימה ומשביעה, וברגע שמוסיפים בטטה אפויה למנה האהובה, מתקבלת תוצאה מזינה ומדהימה!
רכיבים לבטטה ממולאת בביצה אפויה:
אופן הכנת הבטטה ממולאת בביצה אפויה:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
-
שטפו את הבטטות היטב וייבשו אותן. לאחר מכן, חוררו קלות את הבטטות באמצעות מזלג והניחו אותן על תבנית אפייה המצופה בנייר אפייה. הכניסו את התבנית לתנור למשך שעה, או עד שהבטטות יתרככו. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו אותה בצד למשך כ-10 דקות.
-
פרסו את הבטטות לשתיים (לרוחב) ובאמצעות כפית או מזלג הוציאו את תכולתן, מבלי לפגוע בקליפה, כשיש להשאיר ס"מ אחד מתכולת הבטטה בצמוד לקליפה. את תכולת הבטטה הכניסו לקערה גדולה ושמרו אותה לשימוש עתידי. הניחו את קליפות הבטטה חזרה בתבנית האפייה.
-
הנמיכו את חום התנור ל-170 מעלות.
-
שברו את הביצים אל תוך קליפות הבטטה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם ואת הגבינה. החזירו את התבנית לתנור ואפו במשך 20-15 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והוסיפו לבטטות בצל ירוק קצוץ, עירית ואבוקדו.