אם אתם מחפשים שילוב של מתוק ומלוח, זה המתכון בשבילכם! אחרי שהכינה אותם לראשונה, הבינה רותם מה זה פיצוץ של טעמים בפה, ולטענתה התואר "נפלאות" אפילו לא עושה חסד לעוגיות האלה.
למתכונים נוספים מהבלוג "טיפול בבישול"
מקור תמונה:
rotteml
אופן הכנת הבצק:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות.
-
הניחו נייר אפייה על תבנית מלבנית בגודל 24 על 32 ס"מ ושמנו אותה היטב.
-
ערבבו היטב במיקסר את הסוכר והחמאה למשך כ-3 דקות.
-
הוסיפו את החלמונים ואת תמצית הווניל וערבבו היטב.
-
הורידו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והבייגלה וערבבו למשך כדקה עד שאתם מקבלים מסה אחידה.
-
העבירו את הבצק לתבנית, הדקו היטב ואפו למשך כ-10 דקות, עד שהוא משחים מעט. לאחר מכן צננו אותו.
מקור תמונה:
rotteml
אופן הכנת השכבת נוגט:
-
ערבבו את המרשמלו וחמאת הבוטנים בכלי חסין למיקרוגל וחממו למשך כ-50 שניות על החום הגבוה ביותר. התערובת צריכה לצאת חלקה כנוגט. אם התערובת יוצאת גושית, חממו למשך כ-10 שניות נוספות.
-
הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו שוב.
-
מרחו את תערובת חמאת הבוטנים על גבי הבצק המצונן, ועליה פזרו באופן שווה את הבוטנים המלוחים.
מקור תמונה:
rotteml
אופן הכנת השכבת קרמל:
-
המיסו על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב תמידי, את סוכריות הקרמל והחלב עד שיהפכו לתערובת חלקה.
-
צקו את התערובת על גבי הבוטנים המלוחים והניחו לה להצטנן לחלוטין, בערך כשעה.
מקור תמונה:
rotteml
-
פזרו מעל הכל את המלח הגס.
-
הוציאו את בסיס העוגיות מהתבנית וחתכו עם סכין חדה לריבועים קטנים.
מקור תמונה:
rotteml
מקור: "טיפול בבישול"