header

מתכון לעוגיות מלוחות - קרמל ובוטנים של רותם

אם אתם מחפשים שילוב של מתוק ומלוח, זה המתכון בשבילכם! אחרי שהכינה אותם לראשונה, הבינה רותם מה זה פיצוץ של טעמים בפה, ולטענתה התואר "נפלאות" אפילו לא עושה חסד לעוגיות האלה.

למתכונים נוספים מהבלוג "טיפול בבישול"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות מלוחות - קרמל ובוטנים של רותם מקור תמונה: rotteml
רכיבים לבצק:
חמאה - ½ כוס (בטמפרטורת החדר)
סוכר חום - ⅔ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
בייגל'ה - ⅔ כוס (מלוח וכתוש גס)
רכיבים לשכבת נוגט:
קרם מרשמלו - ½1 כוסות (ניתן למצוא בחנויות לאפייה)
חמאת בוטנים - ½ כוס
אבקת סוכר - ¼ כוס
בוטנים - ½1 כוסות (מלוחים)
רכיבים לשכבת קרמל:
סוכריות קרמל - 400 גרם (רכות, 3 חבילות של סוכריות, ניתן למצוא בכל סופר)
חלב - ⅓ כוס
מלח - קורט (אטלנטי גס)
אופן הכנת הבצק:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  2. הניחו נייר אפייה על תבנית מלבנית בגודל 24 על 32 ס"מ ושמנו אותה היטב.
  3. ערבבו היטב במיקסר את הסוכר והחמאה למשך כ-3 דקות.
  4. הוסיפו את החלמונים ואת תמצית הווניל וערבבו היטב.
  5. הורידו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והבייגלה וערבבו למשך כדקה עד שאתם מקבלים מסה אחידה.
  6. העבירו את הבצק לתבנית, הדקו היטב ואפו למשך כ-10 דקות, עד שהוא משחים מעט. לאחר מכן צננו אותו. preperation מקור תמונה: rotteml
אופן הכנת השכבת נוגט:
  1. ערבבו את המרשמלו וחמאת הבוטנים בכלי חסין למיקרוגל וחממו למשך כ-50 שניות על החום הגבוה ביותר. התערובת צריכה לצאת חלקה כנוגט. אם התערובת יוצאת גושית, חממו למשך כ-10 שניות נוספות.
  2. הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו שוב.
  3. מרחו את תערובת חמאת הבוטנים על גבי הבצק המצונן, ועליה פזרו באופן שווה את הבוטנים המלוחים. preperation מקור תמונה: rotteml
אופן הכנת השכבת קרמל:
  1. המיסו על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב תמידי, את סוכריות הקרמל והחלב עד שיהפכו לתערובת חלקה.
  2. צקו את התערובת על גבי הבוטנים המלוחים והניחו לה להצטנן לחלוטין, בערך כשעה. preperation מקור תמונה: rotteml
  3. פזרו מעל הכל את המלח הגס.
  4. הוציאו את בסיס העוגיות מהתבנית וחתכו עם סכין חדה לריבועים קטנים. preperation מקור תמונה: rotteml
מקור: "טיפול בבישול"
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.