print header

האם אפשר לשתות קפה עם תרופות לצינון?

הנה משהו שאולי לא ידעתם – רוב התרופות שמיועדות לטיפול בהצטננות וגודש באף הן ממריצות, ולהשפעה הזו יכולות להיות תופעות לוואי לא נעימות ואף מסוכנות כשמשלבים אותן עם חומרים ממריצים אחרים, כמו קפה, תה, משקאות אנרגיה ואפילו משקאות קלים כמו קולה. אם אתם נוטלים כרגע תרופות נגד תסמיני צינון וגודש באף או משתמשים בהן כשאתם חולים, כדאי מאוד שתקראו את המידע הבא כדי שתבינו למה חשוב לכם להימנע מצריכת קפאין ומשקאות כמו קםפה, ומה עלול לקרות אם לא תעשו את זה.
 

מה קורה משילוב של תרופות נגד צינון עם קפאין?

תרופות נגד צינון וגודש באף יכולות להכיל חומרים רבים, אך הנפוצים שבהם הם פסאודופדרין (pseudoephedrine  – קיים בסינופד, אפלפי, אקמול צינון ושפעת, אדוויל קולד וסינוס, נורופן צינון ושפעת ועוד) ופנילאפרין (phenylephrine – קיים בטבע קולד, קולדקס ועוד), שהם אלו שמפחיתים את הגודש שבאף ושעוזרים לכם לנשום בקלות רבה יותר. אך כפי שכבר ציינו, המרכיבים האלה נחשבים לחומרים ממריצים, ויכולות להיות להם תופעות לוואי שקשורות למערכת העצבים המרכזית, ביניהן:
  • רעידות
  • תחושת לחץ ואי מנוחה
  • בחילות
  • יובש בפה
  • קשיים בהירדמות ובשינה
למה אסור לשתות קפה עם תרופות נגד צינון: איש מקנח את האף
חומרים ממריצים אחרים, כמו קפאין, יכולים להשפיע על האופן שבו התרופות האלה נספגות ומעובדות בגוף, מה שלא רק מחליש את יעילותן, אלא גם עלול להחמיר את אותן תופעות לוואי שצוינו. לדוגמה, תחושת לחץ ואי מנוחה יכולה להפוך לחרדה.

מה הסכנות בצריכת קפאין עם תרופות נגד צינון?

אם אתם נוטים לצרוך כמויות גדולות של קפאין לאורך היום, ובה בעת צורכים תרופות נגד צינון וגודש באף, זה עלול לגרום לסיבוכים מסוכנים, כמו:
  • לחץ דם גבוה
  • התייבשות
  • דפיקות לב חזקות
  • דופק מהיר
  • התקף לב או שבץ
זאת ועוד, ישנן תרופות שמשלבות משככי כאבים עם תרופות נגד צינון וגודש באף, וצריכת שילוב שכזה עלול להגביר את הסיכון לסיבוכים. אלו הן לרוב תרופות שמשלבות בתוכן גם פרצטמול (Paracetamol) או איבופרופן (Ibuprofen). 
למה אסור לשתות קפה עם תרופות נגד צינון: אישה מקנחת את האף

מה אפשר לשתות במקום קפה עם תרופות נגד צינון

לרוע המזל אין זמן מוגדר שנחשב בטוח לחלוטין לשתיית קפה אחרי שנוטלים תרופות נגד צינון, אך המומחים ממליצים לחכות לפחות שעה. זה יכול להגביל את ההשפעה השלילית שיש לקפאין על ספיגת התרופות, וכך תוכלו לוודא שהן אכן יעשו את העבודה. אם אתם בכל זאת מעדיפים להימנע לחלוטין מתופעות הלוואי השליליות שעלולות להיווצר, העדיפו משקאות חמים אחרים ללא קפאין שאף יכולים לסייע לגופכם להילחם בצינון ולהחזיר לגופכם נוזלים:

תה ג'ינג'ר ודבש: גם הג'ינג'ר וגם הדבש הם נוגדי דלקות שיכולים להפחית את תסמיני הצינון, כולל כאבי גרון וכאבי מפרקים. קצצו לעצמכם קצת ג'ינג'ר טרי, חלטו אותו במים רותחים למשך מספר דקות, חכו שתה יתקרר קצת, הוסיפו כפית דבש ושתו בהנאה.

תה צמחים עם לימון: גם בתה שחור יש קפאין, כך שמומלץ להימנע ממנו, ובמקומו לשתות תה צמחים. לתה הזה כדאי להוסיף לימון, בו יש ויטמין C שיכול להפחית את תסמיני ההצטננות. המשקה הזה מומלץ מאוד לפני השינה, ובמיוחד עם קמומיל, שמעודד שינה.

תה סמבוק שחור: הסמבוק השחור הוא צמח שמשתמשים בו ברפואה המסורתית כבר במשך מאות שנים לטיפול בתסמיני הצטננות, ותוכלו למצוא בחנויות הטבע תה סמבוק שחור, אותו תוכלו לשתות עם דבש, נענע, לימון ו/או קינמון.

 
לסיכום
רוב התרופות שמיועדות לטיפול בתסמיני צינון וגודש באף מכילות חומרים ממריצים, שבצריכה יחד עם קפאין עלולים להשפיע לרעה על אופן ספיגת התרופה בגוף ובאופן כללי על הגוף. אם אתם מעוניינים שהתרופה תעבוד כמו שצריך ושתסבלו מכמה שפחות תופעות לוואי מעיקות ואף מסוכנות, מומלץ להגביל את צריכת הקפאין שלכם בזמן שאתם נוטלים תרופות נגד צינון וגודש באף, ולהעדיף משקאות חמים אחרים שלא מכילים קפאין. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.