print header

7 תרופות שגורמות לכם להיות רגישים למזג אוויר חם

שלהי האביב ותחילת הקיץ זה זמן מצוין לצאת מהבית וליהנות מהים, מטיול ברחבי הארץ ובחו"ל או מעבודות גינון בגינה הביתית. הבעיה היא שלפעמים החום שמלווה את התקופה הזו עלול להפוך למעיק מדי, ותאמינו או לא – תחושת החום מתעצמת כשנוטלים תרופות נפוצות מסוימות. התרופות האלה לאו דווקא מעלות את חום הגוף באופן ישיר, אלא גורמות לו להיות רגיש יותר לחום חיצוני ולנזקי השמש, מה שבהמשך עלול להתבטא בצורת פריחה על העור, התייבשות ואף מכות חום. חשוב שתדעו מהן התרופות שמשפיעות כך על גופכם על מנת שתקפידו לשתות מספיק מים, להימנע משמש ולהתקרר כמו שצריך בימים החמים של השנה, זאת במידה שאתם נוטלים אותן, והנה הן כאן לפניכם.
 
תרופות שגורמות לגוף להתחמם בקיץ: אישה עומדת בכפר כשסביבה מזג אוויר חם ואביך

1. אנטיביוטיקה

הגנה על העור מפני אור השמש זה דבר חשוב בפני עצמו, לכן חשוב כפליים לדעת שסוגים מסוימים של אנטיביוטיקה גורמים לגופכם להיות פגיע יותר לנזקי השמש. הרגישות הזו יכולה להתבטא בצריבות בעור, גירודים, פריחות, אקזמה, פסוריאזיס ואפילו סרטן העור. בין האנטיביוטיקות הגורמות לתופעה זו ניתן למנות את הקינולון (ציפרולוקסצין, צילוקסן, ציפרודקס ועוד), טטרציקלין (דוקסילין, דוקסי 100 ועוד) וסולפונאמיד (סופלציד).
 
כדי למנוע את ההשפעות האלה על גופכם בזמן נטילת האנטיביוטיקה עליכם לדאוג להגן על העור מפני אור השמש כמו שצריך; הישארו בצל, לבשו בגדים ארוכים ומרחו קרם הגנה על כל אזור שאינו מכוסה כשאתם מבלים בחוץ.

2. נוגדי דיכאון

ויסות טמפרטורה זה תהליך חשוב שמתרחש בגוף האדם, וכשהוא לא נעשה כמו שצריך, החום החיצוני עלול להשפיע עליו לרעה. אם אתם חווים כאבי ראש, סחרחורות ו/או בחילות לאחר זמן רב שביליתם בשמש, ייתכן שהגוף שלכם מתקשה להתמודד עם החום שבחוץ, וכנראה שזה בגלל נוגדי הדיכאון שאתם נוטלים.
 
נוגדי דיכאון טריציקליים (קלומיפרניל, דסיפרמין, דוקספין ועוד) יכולים לפגוע ביכולתו של הגוף להזיע, מה שגורם לכם לאגור יותר חום בלי היכולת להיפטר ממנו. לכן אם אתם צורכים תרופות שכאלה, היו מודעים לבעיה הזו שעלולה להיווצר בגופכם והקפידו שלא לבלות זמן רב מדי בשמש.
תרופות שגורמות לגוף להתחמם בקיץ: טבליות

3. תרופות משתנות ומשלשלות

כולם יודעים שצריך לשתות הרבה במהלך ימי הקיץ, אחרת הופכים לפגיעים להתייבשות. הבעיה הזו הופכת לברורה רק אחרי שכבר סובלים ממנה, כשהיא גורמת לכאבי ראש, תחושת בלבול, יובש בפה וסחרחורות. התייבשות קיצונית עלולה אפילו לגרום לבעיות בדרכי השתן והלם היפוולמי, שבו כמות הנוזלים בדם אינה מספיקה כדי להזרים אותו ברחבי הגוף.
 
תרופות משתנות כמו פורוסמיד (פוסיד, פורובניר ועוד) או משלשלות כמו ביסאקודיל (עצירות-X, לקסעדין, קונטלקס ועוד) גורמות לכם להפריש צואה ושתן בתדירות גבוהה יותר ובו זמנית מדכאות את תחושת הצמא, ועל כן אם אתם נוטלים אותן אתם בסכנת התייבשות גבוהה. לכן חשוב שתשתו הרבה מים כשאתם צורכים אותן, לפחות 2 ליטר ביום, אלא אם כן הרופא שלכם הדריך אתכם אחרת.

4. תרופות נוגדות סוכרת ואקנה

ממש כמו האנטיביוטיקה, תרופות מסוימות נגד סוכרת, כמו סולפונילאוריאה (אמריל, גלימפירייד ועוד), עלולות לגרום לעורכם להיות רגיש יותר לאור השמש, ועקב כך לסבול מכוויות ופריחות. תרופות אחרות עם השפעה דומה לגוף הן משחות נגד אקנה או שמכילות חומצה סליצילית (קראניישן כיסוי יבלת, סאלאטאק ג'ל, טופיסלן ועוד).
 
בגלל ההשפעה הזאת חשוב מאוד שתתייעצו עם הרופא שלכם בנוגע להשפעת התרופות שבהן אתם משתמשים על גופכם בחודשי הקיץ. הסבירות שתפתחו רגישות בעור לאור השמש תלויה במינון שתקבלו לטיפול, וכן בעוצמת השמש שבחוץ, ומיותר לציין שבקיץ הישראלי, הגורם השני מסכן אתכם כמעט באופן תמידי.
תרופות שגורמות לגוף להתחמם בקיץ: תרופות ומזרק

5. תרופות אנטי-פסיכוטיות ותרופות לפרקינסון

כמעט כל תרופה שמשפיעה על העברת מידע באמצעות מערכת העצבים גורמת לבעיות בוויסות הטמפרטורה של הגוף, זאת משום שתרופות שכאלו פוגעות ביכולת של העור ואף משבשות את היכולת של המוח להגיב לעלייה בטמפרטורה. התרופות האלה כוללות את הבנזטרופין, הלופרידול (הלדול, הלופר, פריקאט ועוד) ורספירידון (ריספרדל, ריספרידקס, ריספונד ועוד). יש להתייעץ עם רופא בנוגע לכמות הזמן שביכולתכם לשהות תחת אור השמש החמה לפני שמתחיל להיווצר נזק לגופכם, ואף בנוגע לאפשרות של החלפת התרופות האלה לאחרות.

6. תרופות ללב

תרופות מסוימות שמטרתן לטפל בבעיות לבביות יכולות להאט את זרימת הדם לעור, מה שמונע מהגוף את היכולת לווסת את הטמפרטורה הפנימית בעזרת הדם. התרופות האלה כוללות חוסמי בטא (אלפרנולול, אטנולול, בוטאקסמין ועוד) וחוסמי תעלות סידן (איקאקור, איקאפרס, וראפרס SR 240 ועוד), שנטילתן גורמת להאטת דופק ולהורדת לחץ הדם.
 
אם אתם נוטלים תרופה שכזו, עליכם לנסות להבחין באופן מודע במצבכם כשאתם שוהים בחוץ ביום חם. אם אתם חווים בחילות, סחרחורות, בלבול או שקצב הלב שלכם משתנה בצורה שאינה אופיינית לו, מומלץ שתשהו באזור מוצל או מקורר, ואם התסמינים נמשכים כדאי אף לפנות לרופא.
תרופות שגורמות לגוף להתחמם בקיץ: מד לחץ דם ותרופות

7. תרופות ללא מרשם

אף על פי שרוב התרופות שגורמות לכם להיות פגיעים לחום הן תרופות מרשם, יש כמה ללא מרשם בעלות השפעה דומה. למשל תרופות נגד אלרגיה כמו דיפנהידראמין (ברונכו D, דקסמול PM, אקמול לילה ועוד) מגבירות את הסיכוי של הגוף להתחמם יתר על המידה בשל השפעתן שמדכאת הפרשת זיעה.
 
גם נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (אספירין, אדוויל, נורופן ועוד) הן תרופות שמעודדות התייבשות, ולמעשה הן אף מגבירות את הסיכויים שלכם לסבול מכשל כלייתי, זאת משום שיש להן השפעה מזיקה על הכליות. לפיכך, אם אתם צוריכם תרופות שכאלה שתו הרבה מים והישארו מחוץ לאור השמש בשעות הצהריים.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.